Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Čujem glasno pretakanje vode u radijatorima

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Borcanin85
Borcanin85's picture
Offline
Registrovan dana: 25/01/2011
Poruke:

Čujem glasno pretakanje vode u radijatorima.Ocigledno da je problem vazduh u sistemu.Pozvao sam majstora koji je ''ustanovio kvar'',ekspanzioni sud.Kupio sam sud od 50l za zatvoren sistem,kakav je i ranije bio.Pretakana nije bilo prvih 10-tak dana grejne sezone,a kasnije ista prica.Ispustam vazduh i dodajem vodu u sistem svakih 5 dana.Interesuje me na kojim mestima je sve moguce da ulazi vazduh u sistem.

peca
peca's picture
Offline
Registrovan dana: 17/01/2008
Poruke:

ako je sve ispravno vazduh ne bi trebalo nigde da ulazi u sistem, ali je moguće da ''zaostaje'' na nekim mestima pa ga pumpa isteruje po malo a i u samoj vodi ima malo rastvorenog vazduha (to je onaj što ribice dišu) ali bi on trebalo da izađe posle nedelju dve, samo redovno odzračuj radijatore. A jesu li svi radijatori u upotrebi i da li dobro greju? Takođe uzmi libelu i proveri sve cevi, ako neka ima negativni pad tj. pad od radijatora ka kotlu u njoj verovatno zaostaje vazduh.

sllobam
sllobam's picture
Offline
Registrovan dana: 15/03/2009
Poruke:

Ako ti je kotao na cvrsto gorivo,proveri kako je padiran.Ako ima ozraku ona treba da je najvisa tacka.Tu ume da bude zarobljen vazduh i on se stalno obnavlja bez obzira sto ispustas iz radijatora.

djuzepe
djuzepe's picture
Offline
Registrovan dana: 05/03/2011
Poruke:

pozz..
imam problem sa temperaturom kotla,naime kotao je nastelovan na 62 stepena,ali temperatura na satu ne prelazi 50 stepeni...Neznam da li bi smeo da klapnicu potpaljivanja nastelujem da pokazuje istu temperaturu kotla i radijatora..kotao je eko pan nis 35kw...npr

bjdarko
bjdarko's picture
Offline
Registrovan dana: 18/12/2010
Poruke:

Mislim da imaš problema sa vazduhom u sistemu! Pokušaj da ga ispuštiš. Mada može biti da je i pumpa počela da se čuje, sve zavisi od tipa zvuka.

ency
ency's picture
Offline
Registrovan dana: 05/03/2011
Poruke:

za pocetak stavi pumpu ma minimum