Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Zuborenje vode

7 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Markish
Markish's picture
Offline
Registrovan dana: 15/03/2016
Poruke:

Drugari prvo da vas pozdravim. Ugradili smo centralno grejanje pre par dana. Zadovoljan sam skroz kako je ispalo. U prizemlju je postavljen kotao i bakarnim cevima se islo na prvi sprat, a za drugi sprat je isao posebno odvod gde smo radili cevi u podu(aluplex) sa kombinacijom klasicnog radijatorskog + podnog grejanja. Do pocetka zime planiram da postavim gorionik na pelet. Slike su u prilogu. Na prvom spratu su postavljeni termo ventili na svakom radijatoru i kada je pumpa ukljucena u struju cuje se kao zuborenje vode, tj. kao kada se kazance u kupatilu puni samo manjim intenzitetom. Majstor je ispustio vazduh ali se i dalje cuje, ne strasno ali se cuje sto me pomalo nervira. Da nije to mozda zbog termo ventila?

Hvala i pozdrav.

Markish
Markish's picture
Offline
Registrovan dana: 15/03/2016
Poruke:

Zaboravih da dodam, na drugom spratu gde nema termo glava se nista ne cuje.

Grejac
Grejac's picture
Offline
Registrovan dana: 12/02/2010
Poruke:

Pozdrav, nema to veze sa termoventilima. Pitanje je kako je odradjena instalacija i kako su postavljeni radijatori. Potrebno je da imaju veoma mali uspon ka ozracnim ventilima. Ujedno, ugasi cirkulacionu pumpu i pusti sistem da miruje par dana, pa onda ponovo odzraci sve radijatore. Kada budes dodavao vodu u sistem, obavezno vodi racuna da ne ubacis jos vazduha, ako punis sistem preko creva.
A sto se tice "podnog" grejanja, to stvarno ne bih hteo da komentarisem...ali plasim se da ce biti jace od mene

Markish
Markish's picture
Offline
Registrovan dana: 15/03/2016
Poruke:

Gospodine Grejac vas sam cekao Smile sto se tice podnog grejanja, ovo je cisto malo da gde budu plocice bude toplije, samo je tu i stavljeno ovo mal Smile instalacija je uradjena kao na slikama.. iz prizemlja rupe do prvog sprata do radijatora, a do drugog i treceg kroz hodnik zasebna instalacija. Na drugom spratu se nista ne cuje kad se upali pumpa.. svi radijatori normalno greju i zaborqvih da napisem da kada na prvom spratu smanjim termostat na 3 onda se nista ne cuje.

Grejac
Grejac's picture
Offline
Registrovan dana: 12/02/2010
Poruke:

Prvi sprat ima tzv pod plafonski razvod. Zato se tu i skupio vazduh. Sve ventile otvoriti na max i ugasiti pumpu...neka sistem miruje par dana. Pa onda ozraciti sa ugasenom pumpom. Ako posle toga bude neki radijator zuborio, zatvorite ventile na svim ostalim radijatorima...a taj koji zubori neka ostane otvoren. I neka pumpa "natera" vazduh samo u njega.
Sto se tice "podnog"..kapiram ja sta ste vi hteli. Ali to nikako tako ne valja i ne ide da se radi.

Markish
Markish's picture
Offline
Registrovan dana: 15/03/2016
Poruke:

Ispod ekspanzicione posude je curkala voda po malo i na jednom radijatoru na spratu. Nije bio dotegnut ventil za posudu, a na spratu je postavio majstor gumicu. Resen je problem sa curkanjem. Nakon toga ni jedan radijator ne zubori. Majstor tvrdi da zuborenje nije zbog ovog malog curkanja vode, ali cim je sanirano curkanje sve je normalno sa ukljucenom pumpom. Jel curkanje pravilo problem ili stvarno nije moglo zbog toga?

tihi2
tihi2's picture
Offline
Registrovan dana: 02/05/2009
Poruke:

Popravka nema veze sa žuborenjem.
Samo su izašli gremlini.
Uživaj i ne popravljaj više.