Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

GRADNJA KUCE - HIDROIZOLACIJA I OSTALE NEDOUMICE

27 poruka / 0 new
Poslednja poruka
tanjatanja
tanjatanja's picture
Offline
Registrovan dana: 14/04/2008
Poruke:

Poceli smo da gradimo kucu od temelja. Dobro bi mi dosli neki saveti .

Kuca se sastoji od podruma , prizemlja i potkrovlja. Radovi su poceli , rupa je iskopana. Na zemljistu na kome se gradi postoje procedne vode , bio geolog uradio geotehnicki elaborat.
Kad su rupe iskopane pre izlivanja temeja padala je dobra kisa i napunila iskope. Sve se relativno brzo osusilo osim najdubljeg sloja gde su predvidjeni temeljji .
Tu se voda zadrzala par dana pa su je pumpom ispumpavali.
E sad zbog ovakvog stanja terena molim za pomoc oko hidroizolacije i drenaze.

Hidroizolaciju sam planirala dva sloja kondora i preko cepicasta plastika. Medjutim majstor mi predlaze italijanske bitumenske trake , koje na oko jesu bolje , medjutim mnogo su krute , i kad se presavije puca na pregibu . Kondor je mnogo elasticniji .
Sto se tice drenaze pitanje je kako bi je trebalo najbolje odraditi , obzirom da mora duboko da se kopa ispod temeljnih traka a pad mora biti najmanje 2 cm po duznom metru. Gde da ide voda koja se drenira?
Nemamo kanalizaciju vec septicku jamu koja bi se brzo punila i morala bi da se ukopa jako duboko .
Hvala puno na savetima

  • 0-02-01-a6ce5076efa6c156b287f0f60d088697837601adfd11aaefe46ffb20c8275b3d_full.jpg
Histerezis
Histerezis's picture
Online
Moderator
Registrovan dana: 21/08/2015
Poruke:

Tanja, šta piše u geotehničkom elaboratu koliki je maksimalni nivo podzemne vode? El se voda vratila kad je ispunpana? Da li imate podzemnu vodu pod pritiskom ili je samo zemljište vlažno Dajte sliku kako je sad u temeljnom iskopu.
Ovo što ste uradili se nikad ne radi a to je da otkopate do kote fundiranja pa da se ostavi da stoji. Tlo više nije ono tlo kao ono što je bilo samoniklo. Kad se ocekuju padavine iskopa se jama ali plića za 10-15cm i obavezno se iskopa neki nanal da se voda privremeno ocedi ali Vi rekoste da nema mogućnosti. Taj preostali deo se naknadno dokopa tik ispred izrade temelja. Jer sada to zemljište je totalno bilo raskvašeno i pretvorilo se u blato. Ono što ste dobili u geomehaničkom elaboratu više ne važi. Morate da naknadno iskopate raskvašeni sloj i da zbijete prvo tlo ispod pa da naspete iberlauf i da se vratite na projektovanu duinu fundiranja.
U poslednje vreme ne pamtim da sam videol bilo koji objekat (na male kuće mislim) koje su ukopane a da je rađeno fundiranje na trakama. Kada saberete sve troškove i muke oko hidroizolacije, njenih spojeva i preloma na ivicama, zaštitu H.I., prolazak kroz zid koji nije od blokova već od armiranog betona. Teže je kopanje i zbijanje za trake nego za temeljnu ploču, malo ode vše armature i betona ali je H.I. onda jednostavnija i jeftinija (jer ne mora drenaža i drenažna jama da se rade) a uradi se H.I. iz jedne faze (iz dve faze se ređe radi jer mora širi otkop da se uradi... Ništa Vas ne nagovaram niti sugerišem. Čisto zbrog drugih ljudi koji će imati sličan slučaj kao Vaš da znaju u kom pravcu mogu da razmišljaju.

Šta od materijala da upotrebite za slojeve H.I. i drenaže imate u okviru mnogih tema na ovom forumu. Vaša je teme veoma slična sa skorašnjom temom:
http://www.samsvojmajstor.com/portal/forums/gradjevinarstvo/zidarski-rad...

tanjatanja
tanjatanja's picture
Offline
Registrovan dana: 14/04/2008
Poruke:

Sto se tice geotehnickog elaborata , pise da su to procedne vode , koje se javljaju na otp 2 ,2 m. KOsultovala sam se i sa geologom koji kaze da mora da se uradi drenaza oko objekta ali da nema smetnji za temelje , jer se ta voda ne zadrzava.
Sto se tice kopanja , kisa je iznenadila jer je bio susni period , nismo ocekivali kad smo poceli da kopamo da ce toliko da napada. Maltene cim je otkopano pala je kisa tj u pola sipanja sljunka je udario pljusak.
Ispumpana voda se ne vraca , sve se susi lepo . i kad su kopali , vlazno zemljiste se brzo susilo , nije bilo vode. Fundiranje na trakama je predvidjeno projektom arhitekta je radio .
Radjen je siroki otkop , da bi mogla da se uradi drenaza i hidroizolacija. Jos jednom kazem postupala sam po savetima geologa i arhitekte. e sada da li su u pravu ili ne , stvarno se ne upustam .

Sto se tice slika , nastavljam sa postavljanjem , pa moze da bude kompletna prica .
Hvala svima na forumu .

  • 0-02-01-decf1418244ce24459067e17566164d5e2d80321a3173a9d4b829b1e425fe0a6_full.jpg
  • 0-02-01-3290f55114618ae10cc9135b0dd06996ebce579f14783879436ad4148bdb6fd0_full.jpg
tanjatanja
tanjatanja's picture
Offline
Registrovan dana: 14/04/2008
Poruke:

Sto se tice dobijanja gradjevinske dozvole , ja sam svakako napravila blog koji ce verujem , biti koristan i drugima koji zele da zidaju od pocetka .

https://gradnjakuce.wordpress.com/2015/12/02/izbor-kuce/

Histerezis
Histerezis's picture
Online
Moderator
Registrovan dana: 21/08/2015
Poruke:

Tanja, način fundiranja na trakama je sasvim ok. I tu mena ničeg lošeg jer je to školsko rešenje. Da li se H.I. radi iz jedne ili iz dve faze i to je potpuno ravnopravno. Pitanje je samo sta je komplikovanije a šta lakše da se izvede a da rešenje bude OK. Vaša varijanta sa temeljnim trakama je najkomplikovanija i sa najviše prekida i spjeva, ne mogu sve pozivije H.I. da se urade od materijala na bazi bitumena. Ja se izolacijama ne bavim i nisam Vam od velike pomoći tu. Valjda će se priključiti još neko da Vam pomogne oko toga. Inače dajte neku osnovu i neki presek (iz projekta) da se stvori slika šta pravite ili okačite na blogu. Od čega su predviđeni obodni zidovi? OD betona ili od blokova?
To što je kiša poplavila nije ništa strašno meni se dešavalo da se pola zgrade potopi pa ništa strašno.

Dozvolu koju imate dobili ste na osnovu PGD projekta jer sada po novom nije obavezna ni statika ni detalji armature ni izvođački projekat niti svi detalji koji će Vas mučiti.
Videh na blogu da ste platili geomehanički elaborat 300eura! Da li mislite da bi neko dovezao garnituru bušio nekoliko metara da utvrdi slojeve, zatim uzeo uzorke i uradio laboratorijska ispitivanja za tu cenu. To mi je jako čudno jer ja koliko znam cene su od dva do nekoliko puta veće.
Cena projektne dokumentacije je kažete od 4 do 20eura ali treba reći i šta se dobija za koju cenu. Da li samo PGD ili kompletan izvođački projekat, sa svim detaljima: Znači kompletni detalji armature, sa specifikaciom i rekapitulaciom (nacrtana svaka špka za celu kuću), predmeri količina betona po pozicijama, krova sa svim detaljima veze, specifikacija komplet potrebne građe, šeme stolarije, arhitektonski detalji oko H.I., oko T.I., prelazi i spojevi na sokli, detalji oko prozora i balkona, detalji podnih obloga, detalji balkona, oslanjanaj ograda spoj sa oblogama,... Projekat el.instalacija (jake slabe struje, gromobranska instalacija) sa svim šemama tabli, razvodima, presecima kablova,... projekat vodovodne i kanalizacione instalacije,... projekat grejanja i klimatizacije. Nažalost gotovo niko ne radi celokupnu dokumentaciju već većinu stvari rešavamo na licu mesta uz sugestiju majstora šta, kako i koliko treba da bude. Podotovu sada ima tek da se stvaraju problemi ljudima koji grade kuće jer za male objekte to nije više zakonska obaveza. Ja sam već pisao o tome da li neko ozbiljan može da pomisli da može kuća da se uradi bez neke podloge vezane za bilo kakav statički proračun ili uputstvo ili bilo šta a da nije samo tehnički opis.
Mogu da Vas samo pohvalim što ste se kao žena upustili u ove građevinske vode...

tanjatanja
tanjatanja's picture
Offline
Registrovan dana: 14/04/2008
Poruke:

Kao zena upustila sam se u mnoge stvari za koje nisu verovali da cu da izguram pa sam izgurala ... sta je jedna kuca Smile

Ovako za geomehanicki elaborat dolayio je covek busio, vadio uzorke , ja bila na licu mesta dok je sve radjeno , napisao potpisao poslao. za tu cenu . Ja sma trazila vise ponuda od vise firmi koje se bave time i to je bila najpovoljnija ponuda.
Sto se tice projekta za tu cenu uradjen je idejni projekat za dobijanje lokacijskih uslova , projekat za gradjevinsku dozvolu , ( u sastavu je projekat temelja , armature , sve sto treba da bi se gradila kuca , elektroinstalacija , i vodovoda , projekat septicke jame ) projekat grejanja i klimatizacije ne ulazi u cenu , to nisam ni trazila , niti je nuzan uslov za dobijanje dozvole , i uradjen je projekat za izvodjenje u papiru . Sto se tice statickog proracuna , videla sam da projekat sadrzi podatke vezane za statiku e sada da li je to kompletno ili ne stvarno ne znam. Uglavnom ja sam na osnovu toga dobila gradjevinsku dozvolu . Mislim da je poenta manje cene to sto sam izasla iz beograda i trazila ponude od arhitektonskih biroa iz manjih gradova .

Histerezis
Histerezis's picture
Online
Moderator
Registrovan dana: 21/08/2015
Poruke:

Odlično Tanja! Dobro ste se setili da ne uzimate biro iz Beograda. Jer mnogi od njih ustvari samo posreduju a posao stvarno odrađuju biroi po unutrašnjosti. Jer je upravo velika razlika u ceni razlog za to. Ponekad bud i "treća ruka i četvrata ruka" u projektovanju ako se radi naprimer za inostranstvo. Dobro je da imate barem neke delove projekta za izvođenje jer će Vam sigurno biti lakše oko nekih stvari. A da li imate detalje drenaže i H.I?

tanjatanja
tanjatanja's picture
Offline
Registrovan dana: 14/04/2008
Poruke:

Evo nekih slika iz projekta
Tu je izgled kuce sa prednje strane , osnova podruma , prizemlja i sprata

  • prednja_strana.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 1.jpg
tanjatanja
tanjatanja's picture
Offline
Registrovan dana: 14/04/2008
Poruke:

Hidroizlosacija po projektu je predvidjena jedan sloj kondora i to je to, nema drenaze. Obecali su da ce da urade projekat drenaze al jos nisam dobila.
U priuncipu videla sam kako drenaza treba da se izvede tu mi je sve jasno ( sljunak drenazne cevi geotekstil , pesak zemlja ) pad cevi koliki mora da bude , ono sto mi je problem sta sa vodom koja se nalazi u cevima , gde je sprovesti.
Sto se tice hidroizlocije odlucila sam u dva sloja kondora da cemo da radimo , a to je i preporuka majstora. Obzirom da sama kupujem materijal , ne ugradjuje se u cenu materijala , vec naplacuje samo svoj rad.

Histerezis
Histerezis's picture
Online
Moderator
Registrovan dana: 21/08/2015
Poruke:

Lepa Vam je kuća. Okačite i presek i to je to.
Prizemlje Vam je torzione neregularno u gornjem delu kod kupatila i vesernice ima više zidova a dole kod dnevne sobe manje. Kod seizmike će kuća da se uvrće. Donekle ćete to ispraviti ako ta dva V.S. u fasadnom zidu dole uradite bez bloka pored. Nego radite sve od betona da kad povežete gredom dobijete malo veću krutost da bi donekle kompenzovali neregularnost. Imaćete problem sa krovom jer je rešen ili nije? Da ne bude kao kod MM-a ako ste pratili njegovu temu. Morale bi jake betonske stolice da se prave da se postigne da se ništa ne vidi u enterijeru. Isključivo samo u drvetu teško da može da se reši kov a da se ne vide neki elementi po sobama.

nextyamb
nextyamb's picture
Offline
Registrovan dana: 29/11/2010
Poruke:

Kuća stvarno izgleda super, ali se ulaz ne uklapa u čitavu koncepciju. Tolika kuća, 400 kvadrata, a ulaz bez mesta za bilo kakvo odlaganje. Draga Tanja, tražite da vam to isprave, neki plakar nek stavi arhitekta nauštrb kupatila. Nema ni nekog predvorja, sve otvoreno???
Pozdrav

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Klasična boljka gradnje porsečne kuće kod nas ... Toliko pripremnih radova , elaborata ... A onda jedna od vrlo bitnh stavki kao što je hidroizolacija je prepuštena stihiji a izbor materijala i način ugradnje je prepušten slobodnom izboru investitora .
Moj jedini savet je da po pitanju hidroizolacije angažujete profesionalce koji će vama prezentovati rešenja i materijale i dati vam garanciju na izvedene radove . U protivnom bićete samo još jedan forumaš u nizu koji će se pre ili kasnije javiti sa temom "ulazi voda u suteren" .
Za koji god sistem HI i materijal da se odlučite imajte na umu da je najbitnije da kompletna HI bude neprekinuta , i horizontalnoj i po vertikalnoj liniji . I zapamtite drenaža nije hidroizolacija !!

tanjatanja
tanjatanja's picture
Offline
Registrovan dana: 14/04/2008
Poruke:

Znam da drenaza nije HI . Hi ce raditi firma i daje 10 godina garancije na svoje radove. E sto se tice iybora materijala oni nude italijanski mapei , medjutim meni se cini da je suvise tvrd . puca kad se savije , lepo se vidi da je na mestu savijanja pukao. zbog toga sam za kondor ali u dve ruke. Arhitekta je predvideo jednu ruku kondroa 4 i to je to. Radice se HI preko temeljne ploce , postavljaju se zidovi i onda se podize sa spoljne strane na zidove sve do 30 cm iznad zemlje. Preko ide cepasta folija plastika za zastitu od zemlje . e sada covek koji radi HI predlaze da se odmah uradi HI preko cele temeljne ploce ,da se odmah stavi termoizolacija tj stirodur i pravi kosuljica . a onda da se izliva sledeca ploca da se ne bi ostetila HI . Izvodjac je vise za varjantu da se HI izvuce samo ispod zidova a da se ostatak preko ploce uradi nakon izlivanja gornje ploce.

Sto se tice hodnika , radi se ormar na ustrb kupatila . ovo je slika sa idejnog projekta koji smo izmenili malo do glavnog. Takod a je tu predvidjena nisa koja ce sluziti za jakne cipele i sl. Bice klizna vrata u delu od predsoblja do stepenica da se odvoji predsoblje. To nije nacrtano u projektu ali sam se dovgovorila sa izvodjacem .
sam projekat ima par greski koje smo na vreme utrvdili sa izvodjacem i koje su ispravljene u medjuvremenu . Npr raspon izmedju nosecih stubova , koji je prevelik ( u podrumu je iscrtan stub na prizemlju nije) , nedovoljno prostora za podrumske prozore od nivoa yemlje. Na svu srecu izvodjac je to na vreme primetio pa je arhitekta ispravio u porjektu ya iyvodjenje .

  • gradj_dozvola_projekat.jpg
tanjatanja
tanjatanja's picture
Offline
Registrovan dana: 14/04/2008
Poruke:

Inace mapei u dva sloja izadje oko 10 eura po m2 samo materijal , a dva sloja kondora 6. To mi je prilicna razlika u ceni . Necu da zalim za HI sto se tice novca , ali jos jednom kazem ovi italijnaski proizvodi me nisu ubedili . Italijanski se tesko cepa sa strane mnogo teze od kondora , ali kad se savije pod uglkom puca na tom mestu i bas deluje istanjeno na uglu . Oni su ponudili samo to , nista drugo. Imaju i neke ruske izolacije ali meni se od svih nas kondor ucinio najboljim .

Inace spoljnu izolkaciju cu da radim sa kamenom vunom na klima blok . a preko ide fasada. to je isto razlika u odnosu na stiropor koji je predvidjen projektom i stolarija ce da bude ALU a ne PVC .
Jos jedno pitanje. Unutrasnji pregradni zidovi nema svrhe da se rade klima blokom ili da?

Evo ga presek kuce

  • presek.jpg
tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Koji su vam Mapeplan ponudili za membransku izolaciju .
Kondor u vertikali nije baš najsretnije rešenje pre svega zbog prevelikog broja spojeva , a svaki spoj je potencijalno opasno mesto . Od čega će biti ti zidovi suterena ispod nivoa zemlje ?
Leplenjem kondora na kondor u vertikali ćete napraviti veću štetu nego korist

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Evo sad videh vaš post sa presekom kuće .
Na vašem mestu bih izbegao zidanje ukopanog dela tim "betonskim " blokom jer to materijal koji vrlo loš , pogotovo što je vrlo hrapav i porozan pa će biti vrlo problematično naneti bitulit i bitumen pa ugraditi pravilno kondor . A i vrlo je krt pa često dolazi do pucanja pa samim tim i cepanja sloja HI
Ukoliko bi podzemni deo obejkta uradili u AB konstrukciji to bi bilo trajno rešenje i mogli biste izvesti dvostruku zaštiti , prvo što bi ste u sam beton dodali aditivi za vodonepropusnost a drugo što biste mogli da radi polimercementnim premazima . O dobicima na stabilnosti objekta da i ne pričamo .
Klima blok nije za noseće zidove , već samo za ispunske , ali to je već druga tema , i dvaput razmislite o ugradnji alu prozora pogotovo ako budete išli na preporučenu debljinu termoizolacije !

P.S. Sami ste na svom blogu napisali da je geoelaboratom utvrdjeno postojanje podzemnih voda !!! To u mnogomo menja celu vašu priču i pitanja od samog početka ove teme !

tanjatanja
tanjatanja's picture
Offline
Registrovan dana: 14/04/2008
Poruke:

Razmisljali smo o AB konstrukciji , i to veoma ozbiljno medjutim izvodjac je obecao da ce dobro da uradi betonski blok , obyirom da je razlika u ceni izmedju AB i bloka prilicno velika i izlazi nam iz budzeta. Kako u pogledu materijala tako i u pogledu cene ruku . razlika mi je otp 5 do 6.000 eura . U temeljnu plocu idu aditivi za vodonepropustnost.
Sto se tice mapei , ne mogu sada da se setim tacno koji znam samo da je deblji od ostalih i da ide u dva sloja.
Sta preporucujete za vertikalnu hidroizolaciju koja bi isla na beton blok?

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Obećanje je naš narod opisao odavno kao " ludom radovanje " !!!
Vi po geoelaboratu imate podzemne vode na 2,4 m i tačka , iako ne znam u kom se delu zemlje nalazite a ni mikrolokaciju taj hidrostatički nivo je vrlo visok i potencijalno opasan .
Svoje mišljenje o "beton " bloku sam vam rekao već , a i ta ponudjena cena od 6 e će biti možda čak i tri puta niža od stvarne pod uslovom da sve bude odradjeno kako treba .
Već gotovo mesec dana se " borim " sa objektom koji vrlo sličan vašem a na podzemnom delu ima nerešivih problema . Ukopan deo je ozidan " betonskim " blokom , ploča aditivirana , kondor uradjen i drenaža , a čovek pliva .
Drenaža je naoko vrlo prosta stvar ali vrlo često napravi mnogo veću štetu nego da je nema , a svi je uzimaju zdravo za gotovo kao rešenje !

tanjatanja
tanjatanja's picture
Offline
Registrovan dana: 14/04/2008
Poruke:

Sad mi kasno da se predomisljam na zalost. kupljen blok , dogovoreno sa izvodjacem da to radi .,.,
A u cemu je problem pa pliva? Ne valja HI ?

Histerezis
Histerezis's picture
Online
Moderator
Registrovan dana: 21/08/2015
Poruke:

Tanja, za pohvalu je to što je konačno neko rešio da uradi potkrovlje kao LMT konstrukciju (čisto nekako ja to volim). U ploči potkrovlja teško da će da prođu te gredice na prelomu u visini ploče da budu sa tako malom širinom i da prođe pa makar ih i kontinuirali. Ili da se radi nadvišenje ili da ih spuštate na dolje. Slemenjača neće moći da baci 5.5m samo sa pajantama a da ne bude jako velikih dimenzija. Pajante moraju da se spuste da krenu od jastuka i da postanu veliki kosnici da bi smanjili raspon slemenjači. U sredini ploče potkrovlja se ne vidi greda koja bi spajala V.S. koji su u pravcu. I tako ima raznih sitnica....
Inače Vi nemate temeljnu ploču u vašoj budućoj kući. To je noseći konstruktivni elemenat. Vi imate ploču poda koja je nenoseći element. temeljne trake zidova hodnika nije loše da na sredini spojite temeljnim serklažom. Da ne bude od kraja do kraja nema ničeg popreko (vidi se u preseku).
Poželjno je da se uradi podrumska etaža od AB neverovatno je koliko se ukruti ceo objekat time pogotovu kada je nizak pa se i unutrašnji urade od AB. Al razumema vas nije to mala para. Jer kad bi se tako gledalo šta je najbolje kuća bi Vam bila duplo skuplja.

tanjatanja
tanjatanja's picture
Offline
Registrovan dana: 14/04/2008
Poruke:

Znam i ja kad bih gledala sta je najbolje izaslo bi me makar 40.000 vise. al na zalost koliko para toliko muzike. Imam budzet i kako znam i umem moram da se uklopim. Ostajem bez stana u kome zivim , tako da moram sto pre da se uselim .Pristedecu u keramici , podovima i sl , trudim se da bitne elemente uradim sto kvalitetnije ali na zalost ipak su ogranicenja tu .
Sto se tice krova hvala na savetima . prosledicu izvodjacu da vidim sta ce on da kaze ( ipak sam ja pravnik Smile )

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

E pa onda svršenom poslu mane nema ....

tanjatanja
tanjatanja's picture
Offline
Registrovan dana: 14/04/2008
Poruke:

Sad je tako kako je. nema menjanja . Nisam razumela sta preporucujete za vertikalnu hidroizolaciju?

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Moja jedina preporuka bi sad bila da taj zid od "betonskog bloka " prvo tanko premalteriše aditiviranim malterom pa tek onda da uradite HI . U tom slučaju bi moli da uradite polimercementnu Hi i da izbegnete kondor u vertikali .
Sa drenažem je već sasvim druga priča...
No i dalje mi nejasna situacija sa hidrostatickim nivoom podzemnih voda

tanjatanja
tanjatanja's picture
Offline
Registrovan dana: 14/04/2008
Poruke:

Ne volim da menjam planove , ali posle konsultacije i sa jos jednim gradjevinskim inzenjerom ipak smo se odlucili da zidove podruma radimo kao AB konstrukciju sa aditivima za vodonepropustnost. Beton blokovi su u stovaristu zamenjeni za drugi gradjevinski materijal , tu nije bilo problema .
E sada me interesuje sta se radi od izolacije jer izvodjac kaze da na beton ne ide kondor vec drugi premazi?
Da li pregradne zidovae da radimo od obicnog giter bloka?

Histerezis
Histerezis's picture
Online
Moderator
Registrovan dana: 21/08/2015
Poruke:

Kako se ne rade? Rade se samo je problem prodor kroz zid zbog armature. Problem je i prelom sa temeljne trake na AB zid. Generalno svi detalji su problem.
Ako želite da uštedite onda uradite od blokova inače se praktikuje da je cela podrumska etaža od AB.

tanjatanja
tanjatanja's picture
Offline
Registrovan dana: 14/04/2008
Poruke:

Bila malo na odmoru . Izlivena je temeljna ploca i uradjena hidroizolacija. Ovih dana se pocinje sa postavljanjem oplate i betoniranjem vertikalnih zidova kuce. Malo po malo napredujemo , malo kasnije slike