Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Izgradnja sprata na već postojećoj kući

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Lazar123
Lazar123's picture
Offline
Registrovan dana: 02/11/2015
Poruke:

Pozdrav!

Živim u Herceg Novom i imam kuću koja se sastoji samo od prizemlja, površine 81m2. Htio bih podignuti jedan sprat na kući, ali sam ograničenih finansijskih mogućnosti te bih prije početka radova htio da čujem mišljenja stručnjaka iz ove oblasti oko moguće cijene. Koliko bi me koštao materijal za jedan sprat od 81m2, a koliko bi trebalo platiti za radnu snagu?Takođe, jako bih cijenio eventualne sugestije oko mogućih ušteda tokom gradnje. Već imam obezbijeđenu građevinsku dozvolu, te bi me zanimali samo okvirni troškovi gradnje, budući da sam pregledom foruma pretežno nailazio na ukupne cijene kuća, sve sa cijenom placa, temelja i ostalih stvari koje ja već imam.

Budući da sam potpuni laik u oblasti građevinarstva takođe bi me zanimalo kolike su razlike u cijenama i kvalitetu gradnje između građevinskih majstora iz Crne Gore i Srbije? Ukoliko su ovi iz Srbije povoljniji, bio bih spreman obezbijediti besplatan smještaj i hranu za njih tokom izvođenja radova.

Lazar123
Lazar123's picture
Offline
Registrovan dana: 02/11/2015
Poruke:

U razgovoru sa nekim majstorima, čije mišljenje baš i ne cijenim, došao sam do cijene od 20 000 eura. Meni se čini da je ovo malo previše za sprat od 81m2, naročito uzevši u obzir da imam svu potrebnu dokumentaciju i da nemam potrebu za gradnjom temelja. Takođe, nemam namjeru da postavljam krov jer hoću da imam mogućnost gradnje drugog sprata u budućnosti. Da li i vi mislite da je tolika cijena pretjerana i može li se sa manjom sumom novca završiti gradnja?

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

S obzirom da tu dodjete do cifre od cca 250 e po m2 to je vrlo jeftino...