Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Izgradnja vikendice

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Mijalko
Mijalko's picture
Offline
Registrovan dana: 15/02/2013
Poruke:

Ovako ljudi,nisam nov na forumu jer već neko vreme čitam i prikupljam informacije o raznim stvarima (pogotovo o brvnarama) ali nisam nešto ni učestvovao sa svojim postovima bez obzira što sam tu jer nemam neka velika iskustva sa SSM (tj imam ali na ovom sajtu se ne bavite ribolovom Smile ). Veliki sam zaljubljenik u prirodu i ribolov , a žena ima plac u blizini reke Nišave pa smo zainteresovani da sagradimo jednu vikendicu tamo. Pošto nemamo novca da izgradimo brvnaru od punih oblica (one nam se najviše svidjaju) zanima nas izgradnja vikendice u kojoj možemo da provodimo letnje dane a da to opet ne košta kao da pravimo kuću u kojoj ćemo da živimo jer nema potrebe za nekom većom izolacijom (ne planiramo da budemo tamo preko zime) i da nas to što manje košta,bilo bi lepo da to bude od drveta ali ajde da vidim šta vi preporučujete ? Inače hteli bi smo da ta vikendica ima 50-ak kvadrata, pa koliko bi nas ta gradnja koštala zajedno sa temeljom ? Hvala unapred na odgovorima i savetima...

Metodije
Metodije's picture
Offline
Registrovan dana: 27/10/2013
Poruke:

Moj predlog montažna sa drvenom konstrukcijom. A sad koliko će koštati, to je nemoguće napamet reći, zavisi od želja.

Mijalko
Mijalko's picture
Offline
Registrovan dana: 15/02/2013
Poruke:

Pa koliko košta otprilike m2 takve kuće ?

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

На уопштено постављено питање нико неће моћи да да ни приближан одговор, а да то буде нешто корисно и употребљиво. Нема никаквих податка који су релевантни за одређивање цене. Да ли треба пројекат, да ли се плаћају таксе, какви су услови и дозволе потребне за тај простор, која је врста материјала типа врста дрвета, димензије, где се набавља из сопствене шуме или са неког стоваришта, колико је далеко градилиште од складишта материјала, радиће мајстори или ће бити систем ссм итд. итд.итд.?

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

Metodije
Metodije's picture
Offline
Registrovan dana: 27/10/2013
Poruke:

Ako ćeš posao prepustiti nekoj firmi, neki osnovni model gradnje bi bio 300-350 e/m2. Po mom mišljnju to je previše. Ja sam sebi pravio vikendicu od drveta, ali ti ne mogu reći tačnu cijenu gradnje jer nisam kupovao građu. Pogledaj po internetu firme koje to rade, ima ih veliki broj.

Mijalko
Mijalko's picture
Offline
Registrovan dana: 15/02/2013
Poruke:

Mnogo je to 300e za m2 ,znači ako bi pravio 50m2 izašlo bi 15.000. Nešto sam se malo informisao na internetu a i ovako kroz priču sa nekim ljudima i mislim da ću tu vikendicu da gradim od tugli. Najeftiniji materijal za pravljenje kuće a opet je zastupljen kod nas. Čak šta više imam u selu pomoćnu zgradu pravljenu od tugli , staru preko 50god. pre 2-3 godine su zidovi izmalterisani i niko ne može da provali da je u suštini ta kuća od tugli (čerpić-a) jer i dan danas stoji kao prvog dana tj nije mrdnuo ni jedan zid. A ono što je činjenica kod njih jeste da imaju daleko bolja izolacijska svojstva od običnih kuća. Skidao sam neke e-knjige o izgradnji tih tuglara ali opet i pored celog uputstva trebaće mi neki majstor da pomogne oko izgradnje,malterisanja,krova... e sad ne znam da li raditi konstrukciju od drveta ili nema potrebe za time,koliko ste upućeni ? i šta predlažete za krov,od kog materijala da se pravi ?