Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Kuca bez greda iznad prozora i vrata

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Anonymous
Anonymous's picture

Renoviram kucu koja je bila unistena zbog vlage, pa kako skidam cement sa ciglica u zidu, nailazim na ovu situaciju iznad prozora i vrata.

Slika 1: Da li ovo treba ovako da ostane iznad prozora, da li to tako moze da izdrzi a da se prozor ne iskrivi, ili je neophodno staviti gredu iznad? Prozori su zamenjeni pre mesec dana (nisam znao tada da iznad njih ne postoji greda).

Slika 2: Na druge dve slike je situacija sa vratima, iznad kojih postoji ovaj luk, za koji sam cuo da je sposoban da izdrzi teret cigli iznad. Do sada su ispod ova dva nadvratnika bila vrata, a u planu je da to sada bude prolaz bez vrata, te bih da pitam da li je to stabilno, ili mora da se ugradi greda iznad.

Slika 3: Ovde sam pomerao vrata za kupatilo nekih 20ak cm ulevo, a nad vratima je bila ova situacija sa lukom (opet, nisam znao kad sam poceo radove). Ispod tog luka bice postavljena nova vrata, ali opet bih da pitam koliko je to sve stabilno.

Hvala unapred na odgovorima!

  • Slika 1.jpg
  • Slika 3.jpg
  • Slika 2.jpg
boleeve
boleeve's picture
Offline
Registrovan dana: 25/04/2010
Poruke:

Pa ima ovalnu gredu uradjenu ciglom.
Tako se nekad radilo.

Edit: Na prvoj slici ne vidim da ima ikakvu gredu ...

______________________________________________________________________________
- Nabijaca, 90m2, 3m plafon, stolarija drvo 60mm, dupla stakla, tavan vitlovi nije dodatno izolovan;
- Toby 12b set, 6 jugoterm tip22 panel: 2x500, 1x800, 1x1000, 1x1200, 1x1400, h=600, do sabirnice PPR cevi 1", od sabirnice alupex cevi do radijatora;

Aleks83 (nije potvrđen)
Anonymous's picture

Tako je, na prvoj prozor uopste nema gredu. Sta da radim s tim? Ljudi mi kazu da ostavim tako, tipa "kad je stajalo tako toliko godina, stajace i nadalje...", ali meni je to jako sumnjivo.