Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

nadogradio bih kucu, u postupku sam legalizacije.

10 poruka / 0 new
Poslednja poruka
acavozd
acavozd's picture
Offline
Registrovan dana: 14/11/2008
Poruke:

Pozdrav,

moze li neko da mi kaze, kakve su sanse da kucu koja nije legalizovana nadogradim i kao takvu predam za legalizaciju. Mislim se, da je mozda bolje da nadogradim kucu sada pre nego je legalizujem, da odnesem novi projekat i zamenim ga starim i do kraja godine nadogradim kucu jer se plasim da sutra necu tako lako doci do gradjevinske dozvole. Mali mi je plac, pa da ne bude da sam presisao kvadraturu koja je dozvoljena da se gradi. Trenutno imam oko 100 kvm na oko 200 kvm placa. Faktor gradnje je 2.5 valjda, ali je valjda plac previse mali .. tako nesto da bi se parcelisao... Sve u svemu, radije bih zidao sada pa legalizovao, nego kasnije da placam gradj. dozvolu i se nadam da mi odobre .. itd...

Hvala na svakom odgovoru.

Vukoje.B
Vukoje.B's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 13/11/2009
Poruke:

Ako nisi već predao zahtev za legalizaciju, mislim da si zakasnio.
Bio je neki rok (ne znam tačno do kada) do kojega je trebalo predati zahteve.
Raspitaj se malo o tome.

Ništa ne ostavljam nezavrš

acavozd
acavozd's picture
Offline
Registrovan dana: 14/11/2008
Poruke:

rpozdrav, predao sam, ali sam mislio da zamenim projekat? ima nekog da jenupoznat sa pravilima igre?
inace, iako je bio rok pre god dana, i dalje moze da se prijavi. kod mene u kraju lik dize 7 spratova bez dozvole i ide na legalizaciju! pa kud svi tu i ja?

acavozd
acavozd's picture
Offline
Registrovan dana: 14/11/2008
Poruke:

Ima neki investitor da je ovde na forumu, mislim da oni znaju pravila .... ili neko zna ili ima ideju jel ovo sto zelim prihvatljivo?

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Најједноставније и најцелисходније је отићи у оптшину и обратити се надлежној служби са тим питањем.То не кошта ништа, а одговор ће бити тачан.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

acavozd
acavozd's picture
Offline
Registrovan dana: 14/11/2008
Poruke:

Istina.

IvanBP
IvanBP's picture
Offline
Registrovan dana: 18/10/2010
Poruke:

Ma ovo je Srbija, može sve. Ja takođe kao i ti uvek gledam da radim ispravno, na pravi način bla, bla... I onda mi neko ispriča kako se nešto radi u stvarnom svetu u ovoj zemlji.
Prema tome, ako i ne može legalno, verovatno se možeš ''dogovoriti'' sa opštinskim službenikom da ti za siću završi to. Nemojte misliti da propagiram korupciju, samo pišem kako stvari stoje.
Obzirom da predmet još nije u postupku, samo je predat, ne vidim razlog da ti neko ne izađe u susret i zameni taj projekat.

Što se tiče površine zauzetosti, ona se gleda kao odnos površine temelja i površine placa. Nema veze koliko spratova imaš.

datas
datas's picture
Offline
Registrovan dana: 08/05/2010
Poruke:

O kakvom projektu je reč, pošto kod predaje papira za legalizaciju se nije tražio nikakav projekat.
Kvadraturu si sam prijavljivao, a konačna kvadratura je određena ucrtavanjem objekta u katastarske planove (ako se tako zove taj postupak). Taj posao odrađuje geometar, koji napravi skicu objekta.
Ako nisi uradio ucrtavanje, mislim da ćeš tim postupkom odrediti konačnu kvadraturu.
Ako si predao zahtev za legalizaciju u predhodnom periodu, ucrtavanje je postupak kojim dopunjuješ postupak legalizacije. Ako si već ucrtao objekat, onda moraš da proveriš da li možeš uopšte da menjaš kvadraturu i da li je potrebno ponovo da angažuješ geometra, ako je moguće.

acavozd
acavozd's picture
Offline
Registrovan dana: 14/11/2008
Poruke:

Odustao sam od nadogradnje, burazer mi kaze da su veoma rigorozni, tako da ja mogu da krenem da gradim, ali taman skinem krov i dodje mi inspekcija i obustavi radove? Recimo? I sta sam dobio? Cale i keva da mi spavaju pod vedrim nebom. Ne smem da rizikujem, jedino sto mogu jeste da cekam da se legalizuje objekat (predatti su papiri jos u Slobino vreme i objekat kao takav je ucrtan u katastarske knjige jos odavno, vidi se na geosrbija) i tek onda da trazim da nadogradim. Istina jeste, da do mene dizu soliter bez gradjevinske dozvole, ali iza toga stoji "neko". Ja nemam para da ta gladna usta inspekcijska poplacam sve, zivaca a ni mu_a za tako nesto.

IvanBP
IvanBP's picture
Offline
Registrovan dana: 18/10/2010
Poruke:

Idi ti ipak do opštine i raspitaj se.