Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

PODKROVLJE-POMAGAJ TE ;D

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
medom
medom's picture
Offline
Registrovan dana: 20/04/2011
Poruke:

E ovako, postojeca kuca je jednospratna planiram uskoro poceti sa radovima ovako sam zamislio a molio bih za neki savjet:

Buduci da je plafon od trske, znaci nema ploce, kupio sam nove grede i postavio ih.. pa sam zatim kupio dasku colovacu koju planiram da stavim preko, e odmah problem. Daska nije u potpunosi suva ima je i mokre skroz, koliko bi trebala da se susi? i na koji nacin da je postavljam, ja mislio safovima za drvo 6*80 mm? i da li moze to nekako da se ismirga posto imam elektricnu smirglu i da popunim spojeve sa nekom masom, a zatim da to sve prelakiram? jel moze to na nesto da lici Laughing out loud zatim treba da izolujem plafon, sta preporucujete?

HVALA SVIMA

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Da bi se daska osušila u prirodnim uslovima, a to znači da je pod krovom, da nije izložena direktnom uticaju sunca i da je na promaji, treba da bude pravilno složena, najbolje u trougao, da se ne krivi ili u štos ali svaki red mora biti odvojen letvicama, da ima strujanja vazduha izmedju dasaka, ako je naslagana jena na drugu, ako nije u trouglu.To sušenje traje najmanje godinu dana ili dasku osušiti u sušari.Postoje i takve usluge, cene ne znam.Tek kad je materijal suv onda se može razmišljati o daljim poslovima, sve ostalo je uzaludan posao, ako su daske mokre.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

medom
medom's picture
Offline
Registrovan dana: 20/04/2011
Poruke:

e da, slozio sam je pod krov na promahu, i tako treba godinu da stoji?
ee i sa cim cu da je ugradjujem, sta mislis o safovima?

peradetlic
peradetlic's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 07/03/2009
Poruke:

koja daska je u pitanju
ako je jelovina dovoljno dva meseca na promaji da stoji i možeš je stavljati sad su uslovi povoljniji nego zimi

medom
medom's picture
Offline
Registrovan dana: 20/04/2011
Poruke:

neka mjesavina, smrca ima nesto i bukve... digao sam ja na tavan , bije promaja pravo... nego vidim vi se razumete u ovo, sta mislite kako ce ispasti da ovaj pod od dasaka kad postavim uzmem elektricnu smirglu pa to ismirglam, a zatim uzmem lepak i piljevinu ppmjesam pa rupe popunim i na kraju sve to dvokomponentnim lakom premazem?
Da li to moze da se dotjera da izgleda dobro?