Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

pomoc oko cene izgradnje kuce prizemne

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
markoni8888
markoni8888's picture
Offline
Registrovan dana: 15/02/2012
Poruke:

hteo sam da pitam koliko je potrebno novca da se jedna prizemna kuca od oko 140 kvadrata sa plocom napravi... cisto okvirno u 3/5 hiljada manje vise skroz nebitno... da se zida sa blokovima naravno.... otprilike je to ova slikica.....hvala unapred svima

  • altina-osnova.jpg
mimarinkovic
mimarinkovic's picture
Offline
Registrovan dana: 17/06/2011
Poruke:

Mene su grubi radovi za 2 sprata - 300 kvadrata izašla oko 60.000 eura, ali bez papira za sada Smile .... Ostaje mi još najmanje isto toliko da završim radove na leto .... Nadam se da sam nešto pomogao.

veteran
veteran's picture
Offline
Registrovan dana: 05/12/2010
Poruke:

I sam umem nekad da postavim nejasno pitanje , ali ovo je toliko uopšteno !!!! Isto kao da si pitao koliko košta auto od 4 metra. Pa neko treba da izgubi pola dana da ti izračuna ugrubo materijal a mnogo elemenata nedostaje :kakav će biti krov, čime pokriven, da li se planira potkrovlje, da li ide plastična ili drvena stolarija....i još mnogo toga, tako da je jako teško odgovoriti. Ipak treba malo prelistati forum pa i ako neznaš nešto nađeš tamo odgovor. Pa nađeš dimenzije bloka i izračunaš koliko ih ide u metar kvadratni pa puta broj kvadrata zida pa puta cena i eto odgovora. Bez ljutnje ali konkretan odgovor koliko kojeg materijala se dobija iz projekta, sve to pomnožiš sa cenom, plus prevoz do placa, plus ruke.... i eto koliko košta.

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

A gde su još cena projekta, gradjevinska dozvola, uredjenje gradjevinskog zemljišta, pa cene priključaka itd. što se razlikuje od mesta do mesta gradnje.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

zmajurina
zmajurina's picture
Offline
Registrovan dana: 24/03/2010
Poruke:

i jos tome dodaj da imas apsolutno dobar deo neplaniranih troskova, koliko god projekat ne izgledao tako.

Nego, jel smem nesto funkcionalno da pitam: zasto na nekih 5 kreveta plus bracni krevet (citam oko 7 osoba je u pitanju) ide SAMO jedno kupatilo? Pa da je dodat makar jedan nuznik kao poseban pa imas rasterecenje te prostorije, ovako..... lici mi da ce se ici po rasporedu kao u filmu "tesna koza". Ajd malo revidirajte projekat....

Cena izgradnje: ozidano i pokriveno od 80 do 120E po 1m2, pa ko koga prevari. Grubo.

Pozz

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Ovu primedbu o malom broju sanitarnih prostorija za toliki broj članova, podržavama sa obe ruke.Nas je četvoro pa je uvek gužva oko kupatila, ali takav je stan - ne mogu ništa.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..