Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Prosirenje sobe... gradnja

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
tmaxx86
tmaxx86's picture
Offline
Registrovan dana: 08/04/2013
Poruke:

Pozdrav svima...

Ovako, vec duze vreme planiram da prosirim svoju sobu za 2,5 metara i sada sam se bas nameracio da to odradim. S'obzirom da se malo slabije razumem u proracun prilikom izgradnje bilo bi mi od velike pomoci ako bi mi pomogli informacijom koliko ce mi materijala trebati, a ja cu se potruditi da vam dam sto preciznije podatke onoga sto hocu da gradim.

Znaci plan je da prosirim sobu na istok za 2,5 metara. Ta nova prostorija bi bila dimenzije 2,5 x 3 metara i jasno, imala bi 3 zida jer ce cetvrti biti vec postojeci zid moje sobe. Visina bi bila 2,4 metara. Prema tome grade se dva zida dimenzije 2,5x2,4m i jedan zid 3x2,4m. Veci zid nema nikakvih otvora, a na jednom manjem zidu bio bi veci dvokrilni prozor.

Temelj vec postoji jer se ispod tog prostora 3x2,5m nalazi podrum, tako da tu postoji ploca nad kojom bih zidao.

Planiram da stavljam 4 stuba, dva na uglovima uz vec postojeci zid. Grede imam, a krov bi bio jednovodni. Koristio bi crep. Ugao krova ne mora da bude veliki, nekih 40 stepeni i planiram da bude privremeni.

Zidao bih punom ciglom. Debljina zida 25.

Eto to je otprilike to, pa ako neko moze neka mi da informacije koliko je potrebno cigli, cementa, peska, gvozdja, fert gredica, fert monti, crepa, letvica za zidanje, plocu, krov i malterisanje

Rott
Rott's picture
Offline
Registrovan dana: 17/11/2012
Poruke:

A izolacija?

tmaxx86
tmaxx86's picture
Offline
Registrovan dana: 08/04/2013
Poruke:

Rott wrote:
A izolacija?

Da, to sam zaboravio... Za izolaciju klasicna varijanta sa stiroporom, recimo 5cm. Fasada bi bila prskana kamencicima. Mislim da je to jeftinije od ove moderne fasade, Demit ako se ne varam.

Nije problem da se sakupi novac za fasadu za tu prostoriju ali na celoj kuci nemam nikakvu fasadu. Pre dve godine sam oblepio kucu stiroporom, stavio mrezicu i premazao lepkom i od tada to tako stoji, ceka fasadu.