Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Savet u vezi ulaza u sobe

9 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Jetsetwilly
Jetsetwilly's picture
Offline
Registrovan dana: 27/10/2014
Poruke:

Da li bi neko mogao da pomogne savetom, kako da napravim ulaze u sobe?

Došli su na red pregradni zidovi, i dve varijante ulaza u sobe (na slikama u prilogu).

Da li postoji neki problem (sa gradjevinske, dizajnerske, praktične strane) kojeg još nisam svestan - sa ulazima u sobe "ukoso"?

  • 1.png
  • 2.png
nsarke
nsarke's picture
Offline
Registrovan dana: 07/04/2011
Poruke:

Nemas ti nikakav problem sa kosim zidovima po pitanju gradjevine . Ovo je samo pitanje estetike i subjektivnog osecaja za lepo. Kako ste zeleli tako i uradite, ako vam se to svidja. Prosto. Jedan od razloga cetvrtastih prostorija je postavljanje namestaja. Pretezno su svi pravougaonog ili kvadratnog oblika i lakse se postavljaju u kvadratne prostore. Kosi elementi ne postoje u standardu i svi se moraju izradjivati po meri. Eto, o tome mozete razmisljati.

nakamura
nakamura's picture
Offline
Registrovan dana: 09/03/2009
Poruke:

Ако је разлог померања зидова добијање већих површина соба на уштрб предсобља онда би могла и оваква варијанта да се узме у обзир:

  • pregradni_zidovi.png
Histerezis
Histerezis's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 21/08/2015
Poruke:

Ima smisla ovo što vam savetuje Nakamura jer je trenutno predsoblje po površini veće i od najveće sobe...jedino ima jedna začačkoljica. u 160cm širine (koliko je predsoblje) ne mogu da se smeste dvoja vrata standardne širine + taj zid između soba...Koso pozicionirana vrata su u ovom slučaju arhitektonski iznuđeno rešenje.

Jetsetwilly
Jetsetwilly's picture
Offline
Registrovan dana: 27/10/2014
Poruke:

Da, hodnik je te širine. Prvo smo planirali da bude 140 cm širine, ali onda bi ispalo kao tunel (ne znam zašto ali ovih dodatnih 20cm itekako utiče na vizuelni utisak o hodniku). Iz tog razloga se moram odlučiti za jednu od dve navedene varijante. Ako bi išao na opciju koju je predložio član Nakamura (zahvaljujem se na savetu u svakom slučaju), vrata bi morala biti širine max 70cm,možda i manje... Za sada nekako više idem n "kose" ulaze, taj ćošak kod vrata svakako neću popuniti stvarima. E sad, kako su u pitanju dve dečije sobe, možda ne bi bilo loše da i ne pravim dve odvojene sobe, nego jednu veliku za dvoje dece...

nakamura
nakamura's picture
Offline
Registrovan dana: 09/03/2009
Poruke:

Код мене су врата од ВЦ-а са све штоком широка 70 цм. Улазили су у њега и мршави и дебели и нико се није заглавио Smile
Да не будем схваћен погрешно, не намећем решење него само кажем да ни ужа врата не представљају неки проблем.

Jetsetwilly
Jetsetwilly's picture
Offline
Registrovan dana: 27/10/2014
Poruke:

U kući gde sada živim, vrata od kupatila su takodje 70cm, ali mislim da to nije najoptimalnija širina za sobu (unošenje stvari npr.). Ima li neka preporuka koja bi širina vrata za sobu bila najprikladnija? Vidim na netu da se nudi 70-80-90cm.

nsarke
nsarke's picture
Offline
Registrovan dana: 07/04/2011
Poruke:

Uzmi 90 za dnevni boravak i ulaz u hodnik iz predsoblja, sobe 80 i sve ostalo 70. Neces imati nikakve probleme sa takvim dimenzijama vrata.

lookic
lookic's picture
Offline
Registrovan dana: 07/10/2011
Poruke:

U mojoj staroj kuci smo tako resili potkrovlje. Skoro identican raspored.
Meni je mogucnost da se vrata otvaraju pod mnogo vecim uglom vrlo prakticna. U ovom slucaju cak nije ni "iznudjeno" resenje vec mogo bolje u odnosu na ono drugo.