Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Sobna vrata, sta izabrati

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
gnenad
gnenad's picture
Offline
Registrovan dana: 17/01/2013
Poruke:

Pozdrav
Sobna vrata i stokovi u stanu moraju da se menjaju jer su dotrajala. Stara su 40-ak godina i vreme je ucinilo svoje mada bi verovatno i dan danas bila u dobrom stanju da je bilo svesti i samog znanja o odrzavanju drvenarije.
Bacio sam se u potragu medjutim svuda nalazim na pregrst oprecnih informacija : ovo je dobro, ono je lose, ovo je ovako, ono je onako.
Ako sam dobro razumeo, ponuda vrata je sledeca :
-PVC
Razlicite zemlje porekla i proizvodjaci za sama vrata kao i za sarke, razlicite zavrsne obrade.
Mane : Plastika ( neko je ne voli ), potencijalni problemi nakon visegodisnjeg koriscenja u vidu deformacija sto zavisi od zemlje porekla ili samog kvaliteta proizvoda.
-Medijapan
Ploce medijapana preko kojih se lepi plastika ili farba nekim bojama
Mane : lako se ostecuju
-Puno drvo
Verovatno najskuplje i najdugorocnije resenje ali treba biti dobro upoznat o kojem drvetu je rec, da li je dovoljno osuseno zbog naknadnih problema itd . Jednom recju : velika lutrija ukoliko nemate nekog ko se dobro razume u materiju i stanje na domacem trzistu.

Sigurno za cifru evrica sa 3 nule po komadu mogu da se kupe vrata koja ce nadziveti ljudski rod ali finansije ne dozvoljavaju tako da gledam srednju ili srednju visoku klasu proizvoda na duze staze i izbegavanje potecijalnih problema.
Potrebna su mi vrata i stokovi za 4 prostorije.
Sve sto sam naveo kao moguce mane razlicitih vrsta vrata su informacije koje sam pronasao medju raznim korisnicima pa vrlo moguce da nesto od navedenog i nije tacno.
Kakve savete imate?
Na sta da obratim paznju, koje proizvodjace da gledam, sta treba da znam o vratima?
Unapred hvala

topke_stars
topke_stars's picture
Offline
Registrovan dana: 28/01/2018
Poruke:

Stokove od drveta moze uraditi bilo koji lokalni stolar, a da li ce vrata biti medijapan ili drvo, zavisi kakav ti je tip stana: moderno ili salonski...