Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

fasada

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Drakche
Drakche's picture
Offline
Registrovan dana: 06/06/2013
Poruke:

Pozdrav,

Moze li mi neko,posto sam sam uradio (nalepio stiropor,tiplovao i stavio mrezicu sa dve ruke lepka) reci,pomoci kako da uradim betonske grede i stubove koji mi idu na terasi?
Ne znam da li da nastavim sa stiroporom na gredi ,da li treba da tiplujem ili kako vec. Isto i za stubove da li smem da ih oblozim stiroporom?

  • img_20130606_102433.jpg
  • img_20130606_102415.jpg
Cereman
Cereman's picture
Offline
Registrovan dana: 02/03/2009
Poruke:

Grede i stubove oblozi stirodurom, ali ti vec pravis prekide a kontakta fasada je sistem bez prekida.

zmajurina
zmajurina's picture
Offline
Registrovan dana: 24/03/2010
Poruke:

Ajde da i ja postavim pitanje:

Izolaciju planiram od 10cm stiropora, imam terasu. Terasa je konzola u odnosu na zid kuce. Da li je potrebno da je oblozim sa donje strane i sa bocnih strana, ali mi onda ostaje gornja povrsina terase koja je vec uradjena kao zavrsna (bruseni kamen). Ako ne oblozim i taj deo, ostaje mi ta povrsina neizolovana. Da li ce se javiti problemi u vidu kondenza sa unutrasnje strane? Da li uopste da oblazem terasnu plocu sa donje i bocnih strana? Da li moram celu terasu da oblozim? Kolika je potencijalna steta ako ne oblozim terasu?

Pozz

Rott
Rott's picture
Offline
Registrovan dana: 17/11/2012
Poruke:

@zmajurina

Terasa je jedan od 3 najčešća toplotna mosta, pored betonskih serklaža i nadprozornika. Svakako je potrebno izolovati, i to sa svih stana. Imas ovde vise o tome: http://www.ekoneimar.com/termicki-most-toplotni-most-hladan-most/

Posledice toplotnog mosta od terase su u svakom slučaju iste kao i bilo kog drugog toplotnog mosta, pre svega gubitak toplote (energije). U zavistnosti od rasporeda grejnih tela može se javiti i kondezacija na tom mestu, sa unutrašnje strane na spoju zida i plafona u čijem produžetku je terasa. Oblaganje terase samo sa donje i bočne strane će pomoći malo, ali nikako neće biti dovoljno, tako da ako ne planiras da je celu zaštitiš bolje i nemoj da je izoluješ.