Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Hidro i termoizolacija prohodne terase

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
St. Komsa
St. Komsa's picture
Offline
Registrovan dana: 11/08/2012
Poruke:

Potrebni su mi saveti vezani za izolaciju prohodne terase.
Terasa je u stvari medjuspratna konstrukcija koja se nalazi na podrumu koji je kasnije dozidan pored kuce. Konstrukcija je odradjena od fert gredica i betona debljine 5 cm.
Povrsina terase je oko 50-56 m2 i zbog slabih temelja i oblika kuce dozidjivanje i postavljanje kosog krova nije moguce. Visinski je uklopljena sa vratama tako da je dozvoljena debljina izolacije i podloge ne veca od 5-6 cm. Na ploci su se pojavile i pukotine duzine oko 2 m na mestima gde su postavljane cevi za izvlacenje pravca i nagiba za odvodjenje povrsinske vode. U hidroizolacione premaze nemam mnogo poverenja jer su pojedini uvise osetljivi na fizicka opterecenja sto mi ne odgovara zbog cestog prelaza preko terase.
Ako neko ima neki savet sta da radim bio bih mu zahvalan na pomoci.

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Tih 5 do 6 cm, što je na raspolaganju,nije dovoljno za termoizolaciju.Što se tiče hidroizolacionih premaza, jeste da su osetljivi na fizička oštećenja i ne preporučuju se kao završna obrada, ali preko toga se mogu postaviti pločice, na primer.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

St. Komsa
St. Komsa's picture
Offline
Registrovan dana: 11/08/2012
Poruke:

Na zalost ne pitam se ja za zavrsnu obradu.
Da stavljam plocice stavio bih ili ter papir u 3 sloja ili deblji kondor kao izolaciju ali zbog velike kvadrature treba mi jeftinije resenje.
Takodje i teraco kao resenje ne dolazi u obzir.

izolater
izolater's picture
Offline
Registrovan dana: 13/02/2010
Poruke:

na tu debljinu se moze samo odraditi ili kvalitetan premaz ili jedan dva sloja kvalitetnog kondora i preko kosuljica i plocice,a za termoizolaciju se ne moze bas nista staviti a da se kaze da je uradjeno dobro

  • izolater.png
rainca
rainca's picture
Offline
Registrovan dana: 15/08/2012
Poruke:

juce su majstori zavrsili plocu dim 11mx11m ali danas lada sam je prskao vodom primetio sam da je pukla na puno mesta,ploca je fergredicom.Dali je ovo stetno .Ovo je zavrsna ploca kuce pa posle ide limeni krov.Pozdrav

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Ako je ploča radjena po moba sistemu i ako je beton pripreman ručno pomoću mešalice kapiciteta jedna kolica, onda je to redovna pojava i uglavnom nije ništa strašno osim što je ploča vodopropusna - kad kiša pada.Postoje načini za sanaciju takve ploče, da postane vodonepropusna, ali to kasnije kad očvrsne beton.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..