Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Izolacija cevi

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
novii025
novii025's picture
Offline
Registrovan dana: 27/08/2013
Poruke:

Koliko sam video, nema teme o tome. A izolacija cevi koje se koriste za grejanje je relativno jednostavna i može doneti neke uštede. Jedna još od prednosti je to što se lako može montirati.Izolacija cevi za grejanje se može obaviti gotovim materijalima, koji ne mogu da gore, proizvode se u velikom broju kombinacija prečnika i debljine izolacionog materijala. Međutim kako sam malo prelistao ove sajtove kod nas, ne spominje se to često čak ni kao opcija izolacija cevi u negrejanom podrumu.U ponudi se mogu naći i gotovi elementi za izolaciju ventila na sistemima grejanja. Pa ako neko ima nekog konkretnog iskustva bilo bi zanimljivo to pročitati.

bondagestr
bondagestr's picture
Offline
Registrovan dana: 28/01/2011
Poruke:

Pozdrav. I ja imam slican problem,Kod mene cevi idu iz jednog objekta u drugi ispod terase. Stavio sam penasto izolaciju, ali mislim da to nije dovoljno kada su jake hladnoce.Negde sam vidja o alu cevi ispunjene ,cinimi se, kao pur-penom Neznam dali se to jos koristi,i gde se moze kupiti.

som16
som16's picture
Offline
Registrovan dana: 20/02/2015
Poruke:

novii025 , bondagestr,
u BG, kod prijatelja smo upotrebili Armaflex fleksibilnu izolacijo. (http://www.armacell.com/WWW/armacell/INETArmacell.nsf/standard/9DDCE69E9...) Ima in drugih ponudnika na trgu .
Za drugi primjer smo pa upotrebili Plamaflex fleksibilno izolacijo. (http://www.izoterm-plama.si/si/proizvodni-program/Toplotne-in-zvocne-izo...) to ja pa taj proivođač; nabavili smo jo v Sloveniji.
Kad tražita izolaciju za izolovanje cijevi , pazite, da imate u vidu kolikšna je temperature vode u cijevima; ako je cijev u kanaleti in može da ju zalije voda uzmite u obzir i to mogučnost.

bondagestr, takva kombinacija cijevi, se običajno izradi v fabriki oz. je inusrtijsko izrađena; bar za manje presjeke cijevi. Za individualne kuče je bar tako. Za slučaj jake hladnoče se može upotrebiti tudi grelni kablovi. So slični kao ti za odtajanje žlijebova in žlota.
Evo, sam našeo i v Srbiji; http://www.nevokal.com/index.php/o-nama-brugg ; povprašajte.

LP 

novii025
novii025's picture
Offline
Registrovan dana: 27/08/2013
Poruke:

Izolacija cevi za grejanje kao što je spomenuto alu pa ispunjene pur penom se uglavnom mogla viđati po industriskim objektima. Mislim da je ta aluminijumska obloga služila toj cevnoj izolaciji za zaštitu od vremenskih uslova.

Sada verovatno ima i drugačijih rešenja, samo slabo se iznose iskustva. Razlog je verovatno to što se više pažnje poklanja izoloaciji kuće, dok se izolacija cevi uglavnom smatra perifernom uštedom.