Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

izolacija temeljne AB ploče

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
mikimfh
mikimfh's picture
Offline
Registrovan dana: 04/01/2012
Poruke:

Radim totalnu rekonstrukcije kuće. U suterenu, preko trakastih temelja (koji su delimično stanjeni zbog dobijanja visine prostorije) između kojih je zemljana podloga izlivena je armirano-betonska ploča debljine 16cm (greška majstora umesto 13cm planiranih). Planira se hidroizolacija i preko toga termoizolacija. Pitanje je sa kojim materijalom da se uradi termoizolacija i koje debljine. Planira se podno grejanje i košupljica min. 3cm sa šulc mrežom. Sistem geotermalinih sondi. Da li možda Austrotherm EPS A100 PLUS debljine 12cm. Ili možda neki drugi ekvivalent.
Zahvalan.

ivanob
ivanob's picture
Offline
Registrovan dana: 02/06/2008
Poruke:

Moze bez problema, samo obavezno hidroizolacija ispod. Sto se kosuljice tice preporuke majstora su min 5 cm. Kod mene je radjena 4 cm i grejanje odlicno funkcionise (brzo se zagreva i brzo hladi, sto mi i odgovara).

drda
drda's picture
Offline
Registrovan dana: 02/07/2011
Poruke:

3cm je isuviše mala debljina košuljice, pogotovo u tvom slučaju. Taj detalj ćeš morati da prepraviš. Takođe i naslov teme, jer nije reč o temeljnoj AB ploči, već podu, pa da se ne zbunjuju ljudi....

samo veselo!

mikimfh
mikimfh's picture
Offline
Registrovan dana: 04/01/2012
Poruke:

Hvala na odgovorima, znam da je u pitanju podna ploča, ali obzirom na debljinu od 18-18cm i funkciju koju vrši, može se reći da je i temeljna ploča u kombinaciji sa trakastim temeljima i stopama.