Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Kapilarna vlaga - maskiranje

1 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Trulex
Trulex's picture
Offline
Registrovan dana: 14/08/2009
Poruke:

Držim radnju u iznajmljenom lokalu, i imam u jednom ćošku uobičajene simptome kapilarne vlage, 1 m iznad poda otpada farba sa maltera, ali nema buđi.
Kada sam krečio lokal pre par godina dobio sam "genijalnu" ideju da tu gde se guli zid polepim stiropor i prekrečim.Naravno posle 2-3 godine vlaga se popela iznad stiropora i opet izbila iz zida.
E sad pošto vlasnik lokala nije baš rad da rešava vlagu, a meni se ne presecaju zidovi na tuđoj kući, jer danas jesi sutra ko zna gde si, jedino što mi ostaje da što bolje zamaskiram vlažne zidove.
Pošto se radi o samo jednom ćošku u radnji i možda koji metar zida, vizuelno mi je totalno nevažno kako će da izgleda jer se ne vidi.Kao što rekoh meni je jedini problem što otpada farba sa zida i prlja mi lokal.
Imam opet par "genijalnih" ideja, ali bih ovaj put voleo da čujem i neka tuđa iskustva.
Razmišljao sam da pre sledećeg krečenja odlepim taj stiropor i da taj ćošak ne okrečim nego samo obložim nekim materijalom koji će da spreči guljenje zida u lokal, recimo, OSB ploče, karton, lesonit, neka plastika.....
Radikalnija ideja mi je da obijem malter gde vlaži, i da ostavim gole cigle, da možda premažem s nečim, recimo sonom kiselinom ili nekom specijalnom tečnošću, zbog ne znam ni ja čega, i da onda zamaskiram sa OSB, lesonitom, plastikom........razmišljam da se vlaga neće širiti kada ima mesto gde da ispari.
Ima li neko neka iskustva sa maskiranjem vlažnog zida?