Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

pod u kuci

1 poruka / 0 new
Poslednja poruka
avav
avav's picture
Offline
Registrovan dana: 21/02/2016
Poruke:

Prijatelji,

dakle uradjena je hidro izolacija ploce, stavljena 5cm trska, i kosuljica sigurno izmedju 5-7cm

Na tu podlogu sad treba postaviti pod. imama sledece dileme. Zelim da postavim brodski pod u sobe i dnevni boravak, a da hodnik koji se nalazi u sredini kuce uradim plocicama. e sad. hteo bih da svi pragovi unutrasnjih vrata budu u istom nivou, sto nikako ne mogu da postignem, jer ce brodski pod otici mnogo iznad plocica.

jos jedan problem je jer u dnevnom boravku imama velika kklizna balkonska vrata koja ce biti niza od brodkog poda. da li taj deo uz vrata resavati plocicama nekih 15cm ima da se pokrije. mada opet i tu treba nadomestiti razliku visini te plocice i brodskog poda.

da li u hodniku dizati visinu kosuljice da se izjednaci sa brodskim podom u ostalim prostoraijama?

U koliko bi se brodski pod lepio a ne kovao za daske onda bi sve pasovalao.

inace brodski pod je hrastov 2.5cm 1.7m duzine 15cm sirine.

Kolika je najmanja visina letvI na koje se postavlja brodski pod, posto kod balkonskih vrata imama dozvoljeno 3.5 cm visine da ne udare u pod prilikom otvaranja.
ovaj brodski pod koji sam uzeo je izuzetno suv, odlicnog kvaliteta, a opet tezak, valjda sto je hrastov, dugo stoji, nisam strucnjak za drvo.

Posto je kuca radjena na nekim ekoloskim principima, vise bih vole da postavim letve. ali ako budem morao da lepim pod, da li bi mogao da se lepi samo na par mesta svaka daska, a ne onako u premazu ceo pod. to ne dolazi u obzir, jer ne zelim da imam toliku kolicinu lepka u kuci, niti zelim da hermeticki zatvoprim trsku ispod kosuljice koja mora da dise.

malo je duzi post, i verovatno sam bio konfuzan, ali se nadam da je resenje kratko!