Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Podloga za pec na drva

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
edvard
edvard's picture
Offline
Registrovan dana: 09/11/2009
Poruke:

Pozdrav! Treba da napravim podlogu za pec na drva u kuhinji, koja bi imala dimenzije 60x80x2cm. Potrebno je da ta podloga bude pokretna, jer bih je postavio preko itisona (ispod njega je linoleum), bez pomeranja/secenja istog. Od materijala na raspolaganju imam: pocinkovani lim zeljenih dimenzija, zidne kuhinjske plocice 15x15cm( pec je svega 50kg teska, pa racunam da bi izdrzale), montazni kit, silikonski lepak, cement i sitan pesak. Mogu da nabavim jos lepak za plocice. Razmisljao sam da na taj lim nekako zalepim plocice, nekim od navedenih materijala, ali ne znam kako i sta je najbolje i najtrajnije. Hvala na svim sugestijama!

edvard
edvard's picture
Offline
Registrovan dana: 09/11/2009
Poruke:

Krecem u posao. Upravo sam ofarbao lim, koji ima savijene ivice taman kako treba i ispunicu ga malterom od sitnog peska i cementa. Posle toga na njega idu plocice drap boje. Taman se uklopilo 3x3 komada ( odustao sam od dimenzija iz prve poruke. I ovako ce biti dobro!).

  • Ofarbani lim
  • Plocice
novii025
novii025's picture
Offline
Registrovan dana: 27/08/2013
Poruke:

Nekako mi ove keramičke pločice deluju previše sjajno, kao da su namenjene za zid. Verujem da bi od koristi bile i one pločice namenjene za spoljnu upotrenu.

One su malo otpornije na spoljne pritiske i habanja, a i dezeni su im sasvim dobri. To je jedino što ovako mogu da primetim, ostalo sve deluje kao dobro za rešenje ovog problema.