Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Dijeljenje sobe ytong gips karton - već imam ploćice na podu?

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
bestfriend
bestfriend's picture
Offline
Registrovan dana: 04/06/2013
Poruke:

Pozdrav forumu i svim majstoroma.

Imam jednu sobu u vikendici, koju bi htio podijeliti na dvije. Zaletio sam se i već kupio ytong 10cm za tih 6m2 zida, kupio ankere i masu za gletovanje.

- Moje pitanje je: na podu već imam keramičke ploćice - smijem li (mogu li) na njih direktno slagati ytong pregradni zid? Je li to dovoljno dobra podloga?
- Ako je, drugo pitanje: kako zalijepiti prvi sloy ytong blokova: koristeći original Ytong vodilicu ili jednotavno zalijepiti na pod istom masom kojom se spajaju i dva ytong bloka?

Prilažem i sliku kako to izgleda trenutno i kako izgledaju ploćice

Početnici smo potpuni, makar smo sudjelovali kao pomoćnici u izgradnji naših kuća, ali uvijek uz majstore. Ovo ćemo stari i ja raditi prvi put pa smo oprezni.

Hvala svima!

R

bestfriend
bestfriend's picture
Offline
Registrovan dana: 04/06/2013
Poruke:

Slika je izgleda nestala iz prvog upisa pa je evo opet. Nije da je presudna, ali da postoji i vizualna informacija. Nadam se da će se sad vidjeti slika, a ako ne, odustajem. Smile

  • zapanelhvar.jpg
rizibizi
rizibizi's picture
Offline
Registrovan dana: 11/04/2011
Poruke:

ja bi prvi red ytonga zaljepio flexi ljepilom za pločice.iako bi prije na taj dio pločica gdje dolazi ytong premazao sika latexom.znači zaljepiš traku po pločicama po rubovima budućeg zida i premažeš ili čak možeš da malo istuckaš taj di pločica

bestfriend
bestfriend's picture
Offline
Registrovan dana: 04/06/2013
Poruke:

Hvala na komentaru rizibizi. Mislis da ne bi islo na plocice direktno Ytong Dryfixom ili još bolje Ytong mortom, koji se koristi i za ostale slojeve zida?