Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Knauf oko ugradbenog vodokotlića geberit

9 poruka / 0 new
Poslednja poruka
fiskars
fiskars's picture
Offline
Registrovan dana: 09/01/2018
Poruke:

Pozdrav. Ovo mi je prvo javljanje na forumu, ali vas pratim par mjeseci. Postavljen mi je ugradbeni vodokotlić Geberit u ugao kupatila. Trebao bih ga obložiti knauf pločama do visine 130 cm od poda, zatim se uvući 20 cm prema kutu kupatila da dobijem policu iznad vodokotlića i opet bi išao knauf do plafona. Zanima me kako napraviti konstrukciju za ovo što sam planirao, koje ploče da kupim i koje profile, s obzirom na to da nemam pravi kut između ivice Geberita po kojoj bi išla knauf ploča i bočnih zidova koji su od tvrde cigle. Kako pričvrstiti profile za zid i kako napraviti policu?

Hvala puno i lijep pozdrav!

Капетан
Капетан's picture
Offline
Registrovan dana: 17/08/2015
Poruke:

Ploca 12mm vlago-otporna zelena,profili ud i cd.

Ako nikada to nisi radio do sada moj savet je da platis nekoga ko ce ti to uraditi.

fiskars
fiskars's picture
Offline
Registrovan dana: 09/01/2018
Poruke:

Mislim da mi neće biti problem to uraditi, jer se alatom svih vrsta koristim dugo godina. Samo je stvar u tome što se s gips kartonskim pločama i profilima nisam susretao do sada i ne znam ni koje vrste postoje ni kako se prave ti nosači. Ovdje i nema puno majstora koji bi došli samo zbog ovog vodokotlića. Ne isplati im se.

Капетан
Капетан's picture
Offline
Registrovan dana: 17/08/2015
Poruke:

Odprilike cena za oblaganje geberita gipsom je nekih 30 evra a ti jos imas i neku policu pa bi to verovatno izaslo i na nekih 40 evra.Nisam siguran da se bas nekome ne isplati.Kamo lepe srece da je svaki dan po neki geberit.
Ja ti verujem da imas dosta alata i da se dobro snalazis ali po meni geberit nije bas pozeljan da bi ucio na njemu da radis neke gipsane radove.

Ako vec imas toliku zelju da sam uradis da ti ne bih pisao kompletan postupak mislim da postoji na yutobu snimak kako se oblaze geberit gipsanim plocama.

fiskars
fiskars's picture
Offline
Registrovan dana: 09/01/2018
Poruke:

Evo pogledao sam par stvari na youtube. Mislim da ću moći ovo napraviti. Zanima me da li se profili daju oblikovati jer trebam imati tupi ugao, a ne pravi između tvrdog zida i knauf ploče s obzirom da je Geberit u uglu?

Hvala puno za odgovore!

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Потребно је посебно обратити пажњу на вертикалне и хоризонталне равни, јер ако се то не уради како треба имаћете великих проблема приликом постављања керамике.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Za oblaganje "geberita " je obavezno dupliranje gk ploča !!!

fiskars
fiskars's picture
Offline
Registrovan dana: 09/01/2018
Poruke:

Hvala puno svima za odgovore. Ploče sam i mislio duplirati, ne košta me nešto puno više. Samo me zanima da li UD profil mogu saviti kad ga zabušim u zid da dobijem ugao koji mi treba, da ne bude zazora između ploče i profila.

bester
bester's picture
Offline
Registrovan dana: 04/11/2014
Poruke:

Ne morate da duplirate ploce, ali je obavezno da ploca sa prednje strane naleze na prednju stranu nosaca vodokotlica, tj wc solje, da nema lufta izmedju, jer ce vam se u suprotnom gibati wc solja kad je postavite i sednete na nju. To je najcesca greska majstora koji oblazu Geberit vodokotlic gipsanim plocama, ostave luft izmedju ploce i nosaca (metalne konstrukcije) vodokotlica