Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Molim pomoc - Izolacija potkrovlja

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
BauBau
BauBau's picture
Offline
Registrovan dana: 22/03/2010
Poruke:

Puno pozdrava svim clanovima...
Sasvim slucajno naleteh na vas site i zaista je cista 10-ka...

Molim iskusne clanove i majstore da mi objasne kako pravilno da postupim u sledecoj situaciji - izolacija potkrovlja (tako se kaze?), s tim da mi je plafon RAVAN... znaci, iznad njega ide tavan (za koji ne planiram nikakav "izlaz")...

Nabrzaka sam skicirao u paintu...

Kupio sam dovoljno kvadrata Ursa staklene vune SF38 i ne mogu se setiti jos koji model (ugl "malo losijih k-ka) po 10cm... znaci 2 sloja po 10cm...
Interesuje KAKO odraditi izolaciju...

Postavljen je crep-kontraletva-terpapir i ispod je podascano (letve?)...
Znaci, plafona nemam, nego samo grede na svakih 60-ak cm (crveno-crno na slici)....
I, kako da odradim halogenke a da ne bude spusteni strop... Znaci, zeleo bih ravan plafon svuda sa ugradjenim halogenkama (a one traze prostor, sto znaci da cu morati seci "parnu branu"?)

Da li da se iznad plafona ostavi neka "rupa" za cirkulaciju vazduha (sa nekom mrezom da eventualno ne uleti nesto Laughing out loud)?
Kako, sta?

ZAHVALJUJEM

DOXAT
DOXAT's picture
Offline
Registrovan dana: 26/10/2009
Poruke:

Nisam skontao... da li ti zelish da izolujesh krovnu ravan, kako bi koristio potkrovlje (trouglasti deo na slici)... ili zelish da izolujesh medjuspratnu konstrukciju, kako bi koristio ovaj (pravougaoni na slici) prostor ispod?

BauBau
BauBau's picture
Offline
Registrovan dana: 22/03/2010
Poruke:

Eh, izvini, sad sam i ja skontao da sam to sve malo konfuzno objasnio...

Radi se o tome da planiram koristiti ovaj PRAVOUGAONI prostor(sive boje)... znaci plafon(kojeg TEK trebam uraditi rigipsom) mi "dodje" RAVAN, bez kosina...
Hvala

rower
rower's picture
Offline
Registrovan dana: 02/07/2008
Poruke:

Ti u stvari treba da odradis medjuspratnu tavanicu na koju ces s donje strane da postavis gipskartonske ploce. Ti ne mozes da uradis "plafon" ako nema na cemu da visi!
Ako ti je to celo potkrovlje onda je malo bezveze da nemas uopste izlaz na tavan,a ako je u pitanju samo jedna prostorija onda ok. Mozda je najbolje da odradis drvenu konstrukciju (gredama) i na njih okacis spusteni plafon. Naravno izmedju dolazi izolacioni sloj.

BauBau
BauBau's picture
Offline
Registrovan dana: 22/03/2010
Poruke:

Kada je radjen krov, postavljene su i grede citavom duzinom/sirinom na svakih 50-60cm... i na njih ce ici gk ploce...interesovalo me je samo kako je najbolje odraditi izolaciju... ugl, saznao sam vec..