Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Problemi sa ušrafljivanjem GK-ploča

7 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Dulox
Dulox's picture
Offline
Registrovan dana: 22/07/2010
Poruke:

Zahvaljujuci ovom forumu i preciznim uputstvima u nekim temama uspeo sam nekako da uradim konstrukciju za friz u dnevnoj sobi koja je 5x5m. Konstrukcija je sirine 60cm a ploca ce viriti jos 13cm iza koje ce biti skriveno svetlo sa LED diodama Smile.
Ali problem sa srafljenjem se javio jos kod srafljenja cela za UD profile koje ce nositi konstrukciju sa jedne strane. Aku-busilicom iako je nova nikako ne uspevam da probijem alu profil, mislio sam da je problem u bruniranim srafofima, kupio nove i opet isto, cak i na podu dok probam sraf jedva probije uz moje krajnje napore a usput napravim haos u GKPloci tako da sraf ne stoji stabilno. Kupio sam burgiju od 2mm i prvo njom busim profile sa elektricnom busilicom (cak i njom jedva izbusim rupicu) pa onda usrafljujem srafcigerom ali je vrlo naporno vec sam 5 dana izgubio a jos nisam ni cela usrafio, kako li ce tek da bude kad odozdo srafim ploce kojih ima 8 ne smem ni da pomislim. Kako pravi majstori to srafe? Ja vise ovako ne mogu molim za pomoc inace cu da poludim!

Bane
Bane's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 29/02/2008
Poruke:

Pravi majstori imaju srafilicu elektricnu pa nemaju tih problema jer ima mnogo vecu brzinu od acu srafilice.
Montirajte nastavak na busilicu neku malu i srafite sa njom izdrzace za tako mali posao,bilo bi dobro da imate granicnik za glavu srafa da ne ode preduboko!!!

Pozdrav

Dulox
Dulox's picture
Offline
Registrovan dana: 22/07/2010
Poruke:

Hvala Bane na brzom odgovoru i nadao sam se da ces mi ti pomoci jer zahvaljujuci tebi i tvojim objasnjenjima koja si davao nekim drugim clanovima ja sam i odlucio da radim spusteni plafon Laughing out loud.
Slikao sam sve faze montaze, okacicu sve slike kada budem gotov da vidis jos jedan rad svog "ucenika".
Samo jos jedno pitanje. Da li mi trebaju visilice na delu friza iznad prozora, jer friz ne ide direktno do zida na kome su prozori, nego sam ostavio 20cm za garnisnu, tako da cela i sa jedne i sa druge strane nose UD profile izmedju kojih su CD profili? Osvetljenje je na 12v ali sam stavljao elektronske trafoe koji su veoma laki.

Bane
Bane's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 29/02/2008
Poruke:

Koja sirina je iznad prozora?
Ako nije preko 60cm nema potrebe za visilicama.

Pozdrav

Dulox
Dulox's picture
Offline
Registrovan dana: 22/07/2010
Poruke:

Izgleda da visilice nisu potrebne jer je sirina izmedju profila 60cm, samo me brine sto donja ploca viri jos 13cm prema unutrasnjem delu sobe(gde ce biti polozeno LED crevo), hvala na odgovoru Bane. Pozdrav

Dulox
Dulox's picture
Offline
Registrovan dana: 22/07/2010
Poruke:

Nekoliko dana bez uspeha trazim granicnik(da sraf ne udje preduboko u GKP) ili nastavak za uvrtanje pod imenom hk11 u Knaufu i zakljucio sam da ga je u Nisu nemoguce pronaci.
Da li znate u kojim radnjama u Beogradu se moze pronaci, jer bih zamolio kuma da ga kupi i posalje. Hvala unapred

peca
peca's picture
Offline
Registrovan dana: 17/01/2008
Poruke:

imaš te nastavke na niškom buvljaku a i u onoj gvožđari u vrežini prekoputa jugopetrolove pumpe.