Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Sakivanje cevi grejne instalacije

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
astmario
astmario's picture
Offline
Registrovan dana: 08/07/2010
Poruke:

Na slici je nacrtan moj problem.
Etazna pec na drva je usled nedostatka prostora zavrsila u kuhinji, jedino mesto gde sam mogao da je smestim a da pritom ne moram da zidam novi dimnjak.
Idejno je sve dobro zvucalo, ali u praksi je pec prilicno udaljena od zida, cevi koje se spajaju na pec a zatim na pumpu i ostatak instalacije su ogromne, a jos bitnije odvratne na oko.
Sada je pitanje na koji nacin ih zamaskirati?
Razmisljao sam o izlivanju betonskog zidica oko peci pa onda monitranju nekih vrata koja ce to sve pokriti, ali je to poprilicna zezancija jer kao sto se vidi na slici, cevi su jako blizu vratima pa nema puno prostora za livenje stuba. To bi se mozda moglo izbeci, ali me interesuje da li neko ima bolju ideju?
Tast je predlagao da anagazujem limara da mi napravi od lima masku koja ce to sve pokriti, ali nekako sumljam da bi to neko uspeo da izvede a da lici na nesto ili gresim? Opet je tu pitanje i uklapanja boje, pec je crna/krem kombinacija(ona bugarska priti s2 v10).
Razmisljao sam i o gipsu, ali mi ipak on ne duluje kao dobro resenje usled velike temperature, mislim da bi pucali spojevi i slicno.
Zahvalan sam na svakom predlogu i ideji koju mogu da resim.

  • pec_i_cevi.jpg
VodoWat
VodoWat's picture
Offline
Registrovan dana: 26/01/2011
Poruke:

postoje limovi u raznim bojama, nisu svi pocinkovani.

bolje dzaba sedeti nego dzaba raditi