Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Vlaga na spoljasnjem zidu od kupatila

9 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Tempest
Tempest's picture
Offline
Registrovan dana: 30/06/2011
Poruke:

Nadam se da sam pogodio deo foruma za ovo pitanje, a ako nisam neka moderator prebaci topic gde treba Smile

Dakle, na spoljasnjem zidu od kupatila se pojavila vlaga pre nekih 2-3 meseca. Postoji mala crna flekica velicine 2x3 cm, a oko nje se malter (tj. krec) pomalo izvitoperio (duzinom od nekih 15cm). E sada koliko sam uspeo da izmerim mislim da je vlaga na mestu gde se na drugoj strani zida (odnosno u kupatilu) nalazi slavina od tusa nad kadom. Preciznije receno malkice ispod tusa, tako da pretpostavljam da je tu negde pocelo da curi (da l' kroz neki ventil ili nesto drugo ne znam). Ako nesto znaci, sa obe strane slavine od tusa postoje dva ventila (na nekih 10tak cm od samog tusa).

Zna li neko sta bi ovo moglo biti i koliko je ozbiljan problem? Uz to da li bi neko mogao da mi preporuci pouzdanog majstora koji bi mogao ovo da sanira, po mogucstvu jeftinog jer svi znamo da studenti nemaju mnogo para Smile

Tempest
Tempest's picture
Offline
Registrovan dana: 30/06/2011
Poruke:

Zaboravio sam da napisem da sam iz Beograda.

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

U Beogradu ima mnogo vodoinstalatera, neki su i ovde na forumu prisutni, pa ih kontaktiraj.Inače ono jeftin ne bi trebala da ti bude neka odrednica, jer kako se kaže od jeftinog mesa ni čorba nije dobra.
Inače pogledaj spoj izmedju kade i pločica, ako je vodopropustan, dovoljno je da za debljinu žileta bude razmak izmedju kade i pločica voda pronadje sebi put i eto problem.Ako je to u pitanju fenom osuši tu površinu, dobro je očisti i pažljivo nanesi sanitarni silikon, transparentni ili u beloj boji i problem je rešen, a moguće je da je došlo i do korozije na cevima, pogotovu ako je stara gradnja, a to je već posao za majstora, bilo privatnog ili preko firme koja brine o održavanju zgrade, ako je stanbena zgrada u pitanju, ako je individualni stanbeni objekat onda moraš sam pronači majstora.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

Tempest
Tempest's picture
Offline
Registrovan dana: 30/06/2011
Poruke:

Hvala na brzom odgovoru. Ne znam da li je moguce da bude razlog vlage prolazak vode izmedju kade i plocica, jer kao sto rekoh vlaga je na visini tusa (tj. same slavine), a kada je nize nekih 15tak centimetara. Nesto mi nije logicno da voda ide uzbrdo Smile Mada nisam uopste upucen, mozda moze vlaga da se pojavi na razlicitom mestu od mesta curenja vode.

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Vlaga se širi po zidu jer materijal upija vodu inače da vlaga ne može da se penje po zidu ne bi trebala hidroizolacija izmedju temelja i zida.Naravno ne odbacujem ni mogućnost da je problem i negde drugde.Na ventilu ne verujem da je problem, jer je telo izradjeno od mesinga i to korozija ne može da razori, pre strada pocinkovana cev od kućišta ventila.A sem toga oko baterije postoje prodori na mestima gde je baterija spojena sa instalacijom, pa je moguće da je tuda voda procurila.To su mesta ispod niklovanih rozetni.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

alexandar72
alexandar72's picture
Offline
Registrovan dana: 24/06/2011
Poruke:

a mozda je i samo kudelja popustila na ekscentrima. ako je ventil skoro menjan mozda je i tu lose nadihtovano. zvukoljub ti je naveo par mogucnosti, ja jos dve.
ako ces sam da se akas, kreni od baterije. skini je pa opserviraj situaciju.
ako neces, zovi majstora pre nego sto se pogorsa situacija.

peca
peca's picture
Offline
Registrovan dana: 17/01/2008
Poruke:

I ja sam imao problem javljanja fleke iza česme, naime prilikom tuširanja (tj. kvašenja zida) voda koja se sliva prolazi pored česme, ekscentra i cevi i kvasi zid. Skinuo sam česmu i rozetnu isčačkao okolo i sve dobro zalepio sanitarnim silikonom i vlaženje zida sa druge strane je prestalo.

duncan
duncan's picture
Offline
Registrovan dana: 19/09/2010
Poruke:

Stan se nalazi u suterenu, vlaga je krenula da se pojavljuje u gornjem cosku pre nekih godinu dana, i pocela je sporo da se siri. Poceo je i malter da otpada. Postoji mogucnost da je potice od komsije iznad, ali gledajuci fasadu,primetio sam veliki krug vlage koji zahvata deo zida mog kupatila ali i komsijskog, tako da sam pretpostavio da cev pusta u zidu. (mogu da nakacim slike kasnije u toku dana )

Moze li neko da mi objasni proiceduru loiciranja takvog problema (kontaktirao sam majstore, koji su mi rekli da se to snima termalnim kamerama i slicno, ali ne znam detalje) i okvirno cene.

Takodje i preporuke neke majstora iz Beograda

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Kod životnih prostora u suterenima vlaga je uvek problem . Počevši od problema s kapilarnom vlagom pa sve do pucanja instalacija , slivanja atmosferske vode . U vašem konkretnom slučaju kvar se može locirati bez nekih većih grešaka , ali su sanacije po pravvilu skupe i komplikovane . Za sve ostalo možemo preko privatnih poruka