Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Izgradnja pregradnih zidova

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Cika Zoki
Cika Zoki's picture
Offline
Registrovan dana: 31/07/2015
Poruke:

Pozdrav majstori,

Planiram da pregradne zidove u potkrovlju ozidam polu blokom. To je onaj blok slican klasicanom giter bloku od pecene gline, samo sto je sirine 12cm. Obzirom da se radi o potkrovlju, ne postoji ploca iznad zidova koja bi ih pritisla i ucvrstila odozgo. Zidovi su visine oko 2,5m.
Kako se obezbedjuje stabilnost tih zidova posto su debljine svega 12cm i visine 2,5m? Imam utisak da bi se srusio ukoliko bih se samo naslonio na njega Smile
Da li se na mestima spajanja zidova rade vertikalni serklazi a ukrucivanje vrsi hotizontalnim serklazima kao kod spoljasnjih zidova?
Kakva je uobicajena praksa kada je rec o zidanim pregradnim zidovima?

som16
som16's picture
Offline
Registrovan dana: 20/02/2015
Poruke:

Cika Zoki,
koliko se siječam , smo o tome več komtirali. Nekoliko prelistaj forum.
Pišeš, o ovakvom bloku : http://www.velog.rs/pregradni_blok/pregradni_giter_blok_25x12x19_cm-5866. U nosilnu stijenu zavrtaj rupu fi 8 rebrastu armaturu; upotrebi ljepilo in zabij; rupa neka bude u visini fuge. Predlažem, da sidraš svaku drugu vrstu cigle pregradnog zida. Slika u prilozi.
Dali imaš na nosilnom zidu horiz. AB vijez? Ako je zavrtaj tu bar dvije palice, još bolje četri i izradi horizuntalnu AB vijez. Uzengije daj na 15 cm, palice RA fi 12 .

  • pozidava_predelnih_sten-1-w800.jpg

LP