Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Koju bušilicu kupiti?

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
DarjanNN
DarjanNN's picture
Offline
Registrovan dana: 08/02/2018
Poruke:

Planiram oblaganje metalne konstrukcije. Biće tu osb ploča i aluminijumskih profila kao i drvenih greda, može se reći ozbiljniji radovi pa je potrebna i takav alat. Preferiram aku bušilice ali ne znam šta odabrati u moru modela koji nam se nude. Koja bi bila minimalna snaga da odradi posao? Izbor sam (nedovoljno) suzio na Milwaukee, De Walt i Makita.

Naiđoh na primamljivu ponudu za Milwaukee M18 FDD, možete li mi reći koja je trenutna realna cena za ovu bušilicu? Vidim da je prava zver a ponuda je 180€. Razmišljam da je kupovina na duge staze i za sve potrebe.

No, možda nema potrebe za takvom investicijom. Što se finansija tiče ne bih ulagao ni dinar više od neophodnog ali da sam siguran u izvršenje zadataka koje im zadam. Imate li predlog?

U mnogim testovima se Makita pokazuje kao best buy ali ume opako da zakaže. Kao najpouzdanije mi deluju De Walt i Milwaukee. Bosch ne dolazi u obzir mada sam ih jedino i kositio i vršile su posao ali uz mnogo muke, baš kao i na svim testovima po youtube-u.

branimir
branimir's picture
Offline
Registrovan dana: 13/08/2009
Poruke:

Ozbiljan posao, ozbiljna i masina, moraces potositi 180 evra.Pitao si, sam si kroz pitanje i odgovorio, treba snaznija i da je nova zbog baterija.

Знам да незнам, а све што знам научио сам од неког.

DarjanNN
DarjanNN's picture
Offline
Registrovan dana: 08/02/2018
Poruke:

Ok. Znaš li možda nešto o ovom Milvokiju? Ima raznih cena po internetu pa ne znam koja je prava za nju, novu. Na oficijelnom sajtu nema cena tako da sam zbunjen po tom pitanju. Realno 180€ je više nego povoljno za mašinu koja probija metale u sekundi ali je ponuda privatna, online pa me malo kopka odnos cene i kvaliteta.

Ima li ih kod nas u zvaničnoj prodaji?

branimir
branimir's picture
Offline
Registrovan dana: 13/08/2009
Poruke:

Ne znam kakav je alat jer nisam bio u kontaktu sa njim, ako je sa kupinda prodaje se bez punjaca sa jednom baterijom i ja tako nesto ne bih uzeo.Kupujem uvek sa dve baterije i punjacem u koferu.

Знам да незнам, а све што знам научио сам од неког.

bester
bester's picture
Offline
Registrovan dana: 04/11/2014
Poruke:

U firmi u kojoj radim (americka firma) uglavnom koristimo milwokee i dewalt alat, jako su dobre obe. Niko posebno ne vodi racuna o alatu, brusilice se recimo koriste dok se toliko ne usijaju da ne mogu da se drze bez rukavica i rade. Za ono sto tebi treba svakako zavrsava posao. Samo obrati paznju da ne kupis neku kinesku kopiju, posto i toga ima.