Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

mašina za zaribavanje fine malte

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
lav.pana
lav.pana's picture
Offline
Registrovan dana: 25/10/2009
Poruke:

imam mašinu za zaribavanje fine malte. sastoji se od trasformatora sa ispravljačima i el. motora s diskom na koji se pričvršćuje spužva za zarbavanje. Kvar je bio na ispravljačkom dijelu, mašinu kad sam otvorio na oko je bilo očigledno da je u pitanju grecov spoj. Ku pio sam novi doduše nešto jači i postavio, sada mašina radi al mi okreće nenormalno brzo, trebala bi oko 140 o/min a ja ne mogu ni da prebrojim koliko br zo okreće.
Ako je neko stručan za ove mašine neka mi piše šta i kako i da li je u pitanju što sam stavio jači grec(mada ja mislim da to ne sme povećati napon)

MarkoEnter
MarkoEnter's picture
Offline
Registrovan dana: 05/03/2009
Poruke:

Jel to kolektorski motor ?

pozdrav

Grba
Grba's picture
Offline
Registrovan dana: 26/02/2009
Poruke:

Verovatno da iza tog gretza imas i neki regulator koji je otisao pa sad dobijas veci napon na motoru i zato se brze okrece. Vidi sta ima od elemenata iza pa napisi mozda mozemo da pomognemo.

lav.pana
lav.pana's picture
Offline
Registrovan dana: 25/10/2009
Poruke:

postoji jedan tiristor, zapravo više kao spoj dve diode zaboravih oznaku al nešto tipa FEP***** skidao je s ploče i provjeravao ispravan pušta u smjeru kojem treba a ne pušta gdje ne treba i ima slična komponenta majstor mi jedan kaže da je tranzistor i on je isprvan to je sve od elemenata za regulaciju ostalo su elementi za regulaciju brzine koji pobudni signal primaju s po teciometra a šalju na taj tiristor koliko mogu da shvatim po ploči a motor je istosmjerne struje znači kolektorski