Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Hitno potrebna pomoć! Zaglavljen cilindar ulaznih vrata.

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
elsan76
elsan76's picture
Offline
Registrovan dana: 28/06/2014
Poruke:

Postovanje

Imam jedan veliki problem. Posto imam velikih problema sa provalnicima u zadnje vrijeme, uspio sam se zastititi alarmnim uredjajima i masom jos nekih stvari.
Ali lopovi su se dosjetili da ako ne mogu da obiju kucu da mi nanesu stetu.
Ugradio sam u ulazna vrata cilindar marke EVVA koji kosta preko 150 eura i tesko ga je unistiti ali lopovi su se dosjetili da mi u cilindar natrpaju sitnih komadica drveta tako da ne mogu otkljucati ulazna vrata.!!!
Da li mi neko moze dati savjet kako da izvadim iz cilindra te komadice ili mozda postoji neko sredstvo da rastvori drvo u cilindru???
Hvala unapred za svaku pomoc i savjet.

branimir
branimir's picture
Offline
Registrovan dana: 13/08/2009
Poruke:

Plinski brener, verujem da moze spaliti drvca i pretvoriti u pepeo.Ima jeftiniuh koji mogu posluziti.
Ne znam kakav je taj, ali se obicni cilindri mogu busiti osmicom burgijom(deo gde ide kljuc) i tako se mogu
otvoriti vrata.Verovatno neko ima jos koju ideju ili iskustvo.

Знам да незнам, а све што знам научио сам од неког.

elsan76
elsan76's picture
Offline
Registrovan dana: 28/06/2014
Poruke:

Hvala branimir.Nije mi u cilju da ga izbusim i unistim jer treba mi jos Smile A probat cu i sa brenerom spaliti.U svakom slucaju hvala na ideji Smile

LepoJebiTIfin
LepoJebiTIfin's picture
Offline
Registrovan dana: 08/11/2010
Poruke:

A sta ako drugi put dodju pa zaglave delove metala , igle i sli . . . ?

Ako su se vec navadili , nema ti druge nego primeni silu .

Saznaj ko su , i ako treba plati ekipu da ih doobro izudara .

Meni se tako navadio jedan narkic , malo malo pa mi nesto skine sa bajsa , hteo je on i celu biciklu al ga je doobar katanac sprecavao , i tako navatam ga ja u poslu i upoznam sa bezbol palicom pa je sa drugog sprata sisao bauljajuci .

. . . ono sto znas da nacrtas , znas i da napravis . . .

Trofrtaljac
Trofrtaljac's picture
Offline
Registrovan dana: 28/08/2013
Poruke:

posto sam do sad rastavio i sastavio mnogo cilindra, ovih nasih standardnih, manje vise sam upoznat sa "dusom" cilindra, evo da iznesem svoje laicko misljenje. skeptican sam da brenerom ili bilo kojim izvorom toplote moze da se ta drvca unutra spale... jedino ce se spaliti kraj koji je par milimetara na ulazu, a ostali deo cisto sumnjam. zasto? pa zato sto prvo dobro su nabijeni sa obzirom da je to uzak prostor za kljuc pa nema ni protok kiseonika da bi razgoreli a ni mesta gde bi plamen rasplamtio, a drugo ipak to je metal i kad bi bili ispunjeni prethodni uslovi prvo se mora usvititi ceo cilindar do tacke gorenja da bi se drvce zapalilo, a da se pritom ne uniste delovi cilindra vrelinom je nemoguce... proguglao sam malo o tom tipu cilindra vidim da ima dosta slozen mehanizam radi sigurnosti koji varira od tipa do tipa i to je ustvari sklop od finih delica koji ce se prilikom velike toplote unistiti, iskriviti i slicno ili u slucaju da ovo uspe njihov vek ce se skratiti znatno... predlazem da pokusate sa kukackom iglom za pletenje, strikanje ili kako god, za cipke od onih tanjih pa probajte da je zavucete pored drvceta i kukom da ga izvucete iz prve ili pa grebickanjem po drvcetu dok se ne razjede pa oslobodi i na kraju izadje... ovo je samo moje razmisljanje, a vi sami odlucujete... srecno

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Мени се све чени да је ту нека освета у питању, јер да су лопови не би се играли дрвцима. На нашу несрећу лопови су веома добро упознати са функционисањем брава и имају начине да их савладају. Иначе, ово што је Trofrtaljac написао сасвим је логично и ја такође мислим да ће последица бити само уништен механизам, а можда и оштећена, ако не и сама врата, а оно сигурно боја на вратима.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..