Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Hrastov sto

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
petrov
petrov's picture
Offline
Registrovan dana: 06/04/2009
Poruke:

Pozdrav svima!

U pitanju je stari hrastov trpezarisjki sto sa šest stolica koji je izgubio na sjaju, ima sloj prljavštine i masti na sebi od korišćenja. Kako je u pitanju krajnje kvalitetno drvo, želeo bih da ga sredim i prelakiram. Koju šmirglu da koristim za to? Da li se sme koristiti mašina ili se mora ručno šmirglovati? Koji su postpupci eventualno potrebno osim šmirglovanja i farbanja? Mnogo pitanja, hvala unapred na odgovorima Laughing out loud

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Sme da se upotrebi mašina i to najbolje u amaterskim uslovima neka od vibracionih.Za početak uzeti malo grublju granulaciju šmirgle, a zatim finiju.Početi sa recimo 120 i završiti sa što finijom u zavisnosti od kvaliteta koji se želi postići.Hrastovina se ne farba, eventualno bajc da bi se dobila neka tamnija nijansa, ako je potrebo i samo lak preko toga.Najbolje uraditi špricanjem.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

radenko
radenko's picture
Offline
Registrovan dana: 19/03/2009
Poruke:

:roll: sta si uradio sa stolom jesi li ga prelakirao kako ti je zvukoljub objasnio? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

petrov
petrov's picture
Offline
Registrovan dana: 06/04/2009
Poruke:

Nažalost, ne nađoh vremena, a još manje prostora za to. Čekam malo duži vremenski period lepog vremena, da mogu napolju to da radim kako treba. Ne ide mi se u podrum iako ima 14 kvadrata, pretpostavljam da će biti prašine Smile

petrov
petrov's picture
Offline
Registrovan dana: 06/04/2009
Poruke:

Pozdrav svima!

Upavo su mi uradili kuhinju, pa mi je ostalo parče radne ploče debljine 6cm, dimanzija 800 x 400 cm, ovalno (od izbušene rupe za duplu dudoperu) kao i ploča od rupe za ugradne ringle. E sad, od toga bih napravio stočiće koje bih postavio iza kuće.

Imate li neku preporuku kako da montiram nogare? Da li da ih lepim i zakujem sa strane, sa izbušenim rupama sa uže strane /napravim odgovarajući zarez i ubacim nogaru, zalepim i zakujem) ili da probušim rupe sa donje strane ploče i montiram na odgovarajući (?) način?

Osim toga, gde se kupuju te nogare? Obično drvo? Nogare bi bile zaoštrene da donjoj strani da bi se stočići zaboli u zemlju i vadili po potrebi /zima, sbeh kiša...)

Vlada