Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

ogrebao sam nov sto

7 poruka / 0 new
Poslednja poruka
jankovicz
jankovicz's picture
Offline
Registrovan dana: 18/11/2008
Poruke:

Kupio sam nov sto, tamno smeđ od punog drveta na kom se vidi struktura drveta. Nakon toga je rađen neki završni sloj bezbojnog laka. Kad sam ga vozio, ogrebe mi se gornja površina i to samo lak ali to je sad pobijelilo, Trebam li sad na tim mjestima obrusiti bezbojni lak pa obojiti tom tamno smeđom i ponovo nanijeti bezbojni lak, ili nešto drugo?

peradetlic
peradetlic's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 07/03/2009
Poruke:

postavi sliku da vidimo jel puno drvo ili furnirana iverica

TwisterMJ
TwisterMJ's picture
Offline
Registrovan dana: 10/08/2015
Poruke:

Prilikom postavljanja televizora na zid u dnevnoj sobi napravili smo malo oštećenje na komodi ispod njega. Greškom smo spustili jednu stranu TV-a na nju i problem je odmah nastao.
Komoda je od punog drveta, neki orah i nisam siguran kakva je završna obrada ali nije lak. Na oko i pod rukom deluje kao da je čisto drvo ali je sigurno premazano nečim.
Oštećenje nije veliko ni duboko, nije ni deseti deo milimetra, čak nije ni ogrebotina nego nagnječenje ali se nažalost lepo vidi (dve slike u prilogu).
Suština pitanja je kako da pokušamo sanaciju, a da ne bude gore nego što je sad jer nema baš prostora za greške. Krajnja opcija je ponovna obrada cele površine ali bih ako je ikako moguće da izbegnem tu varijantu.
https://photos.app.goo.gl/U7d58ti3DUkGck1p9

  • img_1222.jpg
  • img_1223.jpg
sculptor
sculptor's picture
Offline
Registrovan dana: 24/04/2017
Poruke:

Stagod da probas, prvo probaj na delu koji se ne vidi, npr. na ledjima, ako je od istog materijala.

Tko leti, vrijedi, tko vrijedi, leti, tko ne leti, ne vrijedi.

TwisterMJ
TwisterMJ's picture
Offline
Registrovan dana: 10/08/2015
Poruke:

Na žalost nema leđa, pričvršćeno je za zid ali imam unutrašnju stranu na vratima. Nisam još ništa radio smišljam kako da se izvadim dok ćerka ne vidi, a kad primeti onda sam gotov šta god da uradim, daviće me mesecima.

branimir
branimir's picture
Offline
Registrovan dana: 13/08/2009
Poruke:

Претпоставка је да је лакирано нитро лаком те је довољно само тај део пребрисати крпом умоченом у лак да се не ствара дебљи слој премаза. Треба пробати и са безбојним садолином или лазуром, неке ствари сам давно решавао и са њим.

Знам да незнам, а све што знам научио сам од неког.

Astrea
Astrea's picture
Offline
Registrovan dana: 25/04/2010
Poruke:

Ako je nagnječenje tj ako je drvo 'ubijeno' treba napraviti smotuljak od pamučne krpe nešto veće od nagnječene površine, krpicu dobro natopiti vodom i onda je postavitina oštećeno mesto, nije loše i da se zalepi krep ili običnim selotejpom kako bi voda što sporije isparavala i dalo se vremena da se drvo natopi vodom. Vlakna će da se naduju i vrate u pređašnje stanje posle oko 24 h držanja mokre krpice preko oštećenog dela.Tek posle toga, ako bude potrebe, sanirati sa lakom ili sadolinom kako reče Branimir.

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari