Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Popucale drvene daske - saniranje katastrofe

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Marija L.
Marija L.'s picture
Offline
Registrovan dana: 16/01/2019
Poruke:

Dragi majstori i sami svoji majstori,

Moja situacija je sledeća: amaterski se bavim pozorištem, i izradili smo u sopstvenoj radinosti scenografiju za dečju predstavu od (najjeftinijih) drvenih dasaka. Nije bilo komplikovano, u pitanju je samo drveni ram. Daske su debljine izmedju 1 i 1 i po cm, široke nešto malo manje od 20cm i duge izmedju 80 i 150 cm (kako koja).

Međutim, pošto se niko od nas ko je radio ne razume u drvo, na više mesta su se u daskama pojavile dosta dugačke pukotine. Vrlo često su one vezane za mesta u koja smo šrafili, ali često i nevezano od toga.

Pukotine same po sebi ne smetaju, jer je u pitanju scenografija i ne gleda se izbliza. Međutim, jako se plašimo da će se te pukotine katastrofalno proširiti i da će se cela stvar raspasti.

Budući da smo trupa, cela stvar je uradjena u domaćoj radinosti i kupljeno je najjeftinije drvo jer je cela stvar niskobudžetna (od naših para) a treba da služi deci na radost.

Da li postoji bilo koji način da katastrofu saniramo i da sprečimo da se pukotine dalje šire?

Puno vam hvala!

branimir
branimir's picture
Offline
Registrovan dana: 13/08/2009
Poruke:

Слика је основ да би се дао ваљан одговор, али ако рам не трпи оптерећење треба све да остане у стању какво је сада, верујем да је дрво суво. Такве ствари је најбоље спајати шрафовима за дрво.

Знам да незнам, а све што знам научио сам од неког.

peradetlic
peradetlic's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 07/03/2009
Poruke:

relativno tanko 1-1,5 cm
no drvo če se izraditi stati neće pucati posle izvesnog vremena
slika bi dala više izbora savetovanja