Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

adapter za crevo aspiratora?

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
liliput
liliput's picture
Offline
Registrovan dana: 05/01/2010
Poruke:

Radim kuhinju...kad je sve bilo gotovo, gornji deo visecih elemenata je dosao do pola onog kruga koji sluzi za crevo aspiratora. (izvod za ventilaciju) Meni su majstor i arhitekta rekli da ce to resavati uspomoc adaptera, koji se stavlja na crevo od aspratora, i pljosnatog je izgleda a sluzi zato da se ne vidi okruglo crevo, vec da ide ravno po gornjoj ivici elemenata...
Ja sam cekala 8 meseci na sklapanje svega toga, i kada sam videla da imam posla sa potpuno nesposobnim ljudima, koji su na kraju rekli i da taj adapter odjednom vise nema da se nadje kod nas (cena je, po njima, bila 100 e), ja sam njih otkacila, pre nego sto naprave jos vece stete.
Sada imam dodatne troskove oko popravljanja stete, ali m interesuje zna li iko zaista ima li takvog adaptera negde, ili cak kod nas, jer me bas interesuje da vidim to cudo sto su ga meni namenili... prosto ne mogu cudu da se nacudim takvim ljudima, ali i pre nego sto pocnem da pored normalnog ventilacionog izvoda pravim jos jedan 10 cm pomeren, zelim ipak da jos jednom proverim, zna li neko za takav adapter i kako bi mogao da izgleda.

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Nisam video tako nešto, ali svaki limar će napraviti potreban adapter, od na primer aluminijumskog lima.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

MakaDizel
MakaDizel's picture
Offline
Registrovan dana: 24/11/2009
Poruke:

Strasno, koji su to debili uradili!? Pa valjda se prvo gledaju mere svih instalacija, pa i odvoda za ventilaciju aspiratora....
Naravno da postoji to "cudo" ima ga u Faber-u i citav set tih kanalica koje idu po gornjim elementima,... ali adapter je nemocan ako su oni uradili element do pola otvora,.. adapter sluzi kada se elementi (po pravilu) urade do otvora a onda se adapterom premoscava okrugli deo koji ide u zid sa delom koji ide po lelementima pravougaonog oblika.... ovako je jedino resenje da se isece plafon tog elementa gde je tovor i ispod njega uradi maska.... ako su bar potrefili da otvor bude iznad aspiratora!
Imate u mojoj galeriji fotografiju kako se sakriva crevo aspiratora u elementu.

liliput
liliput's picture
Offline
Registrovan dana: 05/01/2010
Poruke:

meni i dolazi uskoro pravi majstor koji ce razmatrati skidanje plafona gornjeg elementa i dalje budzenje svega toga...ili pomeranje otvora za ventilaciju...
U svakom slucaju hvala sto me setiste za Faber , obilazila sam ih vec ranije...
pa cu baciti oko cisto iz radoznalosti jer postavljanje aspiratora u rad, pravilno ipak iziskuje da se informisem o detaljima..
A ta firma koja me je zeznula zatvara se... to je bila jedna FENSI sarena laza gde direktor i arhitekte cine da majstori bespomocno gledaju sta se sprema bez prava glasa i primedbe..i cupaju kosu zajedno sa musterijama!