Ja uvek sa brasnom i vodom stirkam i bude bas cvrsto i bez problema se pegla, sa secerom hoce od pegle malo da pozuti. Jos bolje je koristiti umesto brasna gustin. Ja stavim otprilike vodu da zavri pa u to ukuvam kao puding pripremljeno brasno ili gustin. Paziti da ne bude suvise gusto nego onako kao masa za palacinke. Staviti heklane stvari, malo da odstoji, pa malo iscediti i rasiriti da se susi.
evo ja znam na domaci nacin-mozes ovako:u zavisnosti koliko zelis da ti hekleraj bude ustirkan uzmes i prokuvas koliko vode toliko secera,moja bi baba rekla mera ti je koliko-toliko...hi hi hi. ako hoces da se manje ustirka stavis na meru vode pola mere secera...
malo se prohladi i u to umocis hekleraj,kad se ocedi prepeglas preko krpe(da ne zeznas peglu) ili ga rastegnes i to ti je to,tako sam ja one moje ukrase.
A postoji i varijanta sa brasnom i vodom koje se isto kuva ali nisam to probala i neznam kako tacno ide receptura,pa malo pricekaj mozda se jos neko javi...puno pozdrava...