Sladoled od jaja sa čokoladom
Potrebno
2 kesice (70gr,Toping) šlaga +2 deci mleka
6 jaja, 100 gr čokolade, 1 kisela pavlaka, šećer
Priprema
1. Umutiti šlag ( masa I) , u nešto veću posudu
2. Umutiti dobro 6 žumanaca sa 10 kašika šećera , dodati istopljenu čokoladu i ujednačiti masu, dodati, predhodno kašičicom 'razbijenu' kiselu pavlaku i ujednačiti masu ( masa II)
3. Umutiti belanca i kasnije 2 kašike šećera tako da se dobije čvrst sneg od belanaca (masa III)
U masu I sipati masu II i ujednačiti. U ovo dodati masu III i ujednačiti. U posudice pa u zamrzivač.
Nedostaci : pravi se od živih jaja ; spada u 'teže' a ne u 'lagane' sladolede
Prednost: zbog toga se manje troši a ukus je fantastičan
Tajna pripreme: svaku masu treba potpuno ujednačiti kao i potom sve zajedno
1. Kupiš Eskimko pa izmutiš
2. Kupiš 2 dl slatke pavlake (može biljna), peporučljivo: Imlek, Hole, Aro;
Umutiš po uputstvu (uz dodatak malo mleka) i ubaciš dodatak po želji: topljenu ili rendanu čokoladu, vanilu, mleveni keks, miksirano voće...
3. 3 kesice šlaga umutiti, dodati umućena 2 belanca pa kad se sjedini onda i žumanca. Takođe se stavlja dodatak po volji.
Prijatno i sa srećom!