@milenkons
Da se ne ponavljam AT ce kod tebe biti neophodan (naravno nista ne mora u sustini ).Sto se Bojlera tice to zavisi od broja clanova domacinstva i mozes ubiti dve muve jednim udarcem tako sto ces uzeti AT sa bojlerom potrosne tople vode u sebi i to nece oduzeti vise od 1 do 1,5 kvdratna metra u kotlarnici.Sto se pogona za mesni tice on ti ne znaci mnogo bez regulacije koja njime upravlja tako da to nece biti 11k din.Takva regulacija esbe je 30k + din.
E to je vec dovoljno podataka za nekakav odgovor . Ako ima sanse uradi to na ploci odozgo i to ce mnogo znaciti.Kotao je prevelik ali kad ga vec imas . Najmanji gorionik ili tacnije najmanje snage koliko znam radi gos.Zmajdin sa ovog foruma i taj bi kod tebe zavrsio posao jer mu je min snaga oko 2,5 a max oko 11 kw
http://www.grnplt.rs/ [3]
Sto se potrosnje tice sa nekom izolacijom ne bi trbao da trosis vise od 1 do 1.5 t po sezoni zavisi od jacine zime(ovo je odokativno).Mislim da sa izolaciom samo plafona opet nebi presao1.5 t
Sto se ciscenja kotla tice sa obzirom na malu potrosnju i velicinu kotla jrdnom nedeljno bi bilo moguce.I to samo da uklonis pepo ciscenje kotla u smislu ciscenja stranica i slicno na pocetku grejne sezone i eventualno jos koji put po potrebi.Cisto orjentacije radi moj kotao (integrisani Toby 30 )na 150kg peleta ostavi oko 2 do 4 kg pepela.Sa nekim usisivacem za pepeo posao oko ciscenja bi sveo na par minuta nedeljno.U to naravno ne racunam ciscenje resetke samog gorionika sto zavisi od kvaliteta peleta (i to je posao od minut ili dva ).Nemem iskustva sa gorionicima ja imam integrisan kotao ali je slicno .Kad je pelet dobar moja se posuda za sagorevamje cisti 1 do 2 puta nedeljno a kad nije onda svaki dan.Naravno od kvaliteta peleta zavisi i kolicina pepela.