Pitanje za Zmajdina,
pisali smo malo o mom slučaju pre par dana sa CM kotlom! Utvrdili da je prejak i da Cm nije u mogućnosti da radi non stop na maloj snazi i da šalje nisku T vode ka radijatorima! Pošto ne mogu miran razmišljao sam o ugradnji AT i počeo da čitam po forumima i noćas nisam spavao pa su mi sada na poslu oči kao krofnee... Mene zanima da li postoji način da se ugradi AT i da na njega stavim posebnu pumpu koja će non stop slati u kuću recimo 35 stepeni vodu kontrolisana pomoću nekog sistema? Ta mumpa bi se verovatno iskljucivala kada temperatura u AT padne ispod neke zadate i dok kotao i njegova pumpa ne podignu temperaturu u AT! Šta vi mislite o ovoj varijanti?
Ljanski,
i ja sam nov na forumu ali pratim ga odavno! Imam istu opremu kao ti! Zanima me koju temperaturu držiš u kući od 5:30 do 23:30? Kod mene je na 21 stepen i ovih dana ne prelazi 35kg, mada je i to puno! Sinoc sam prečitao neki drugi forum i zaključio kao što reče Zmajdin da sledeće godine pod broj jedan sredim plafone iznutra, izmenim stolariju pa da vidimo... Još kada bi mogao da ugradim Akumulator Toplote!
Ja grejem oko 130m2, imam izolaciju 8cm ali iznad mog sprata je potkrovlje koje nije izolovano! Temperatura kotla mi je 70 stepeni, Mešni četvorokraki držim na 3 od 10! Podesi i ti tako i obavezno skini snagu kotla Na P-3! Kod mene je tako namešteno i imam sobni termostat koji uključuje i isključuje pumpu...