Ma kakav ve-ka majstor?! Inženjer informatike koji želi da popravi mašinu a izgleda da je glupost. Naime, žena mi kaže da mašina ne greje. O.K. Milon puta, sam menjao grejač na veš mašinama ali sa starim programatorima. Kao svaki "SAM SVOJ MAJSTOR" uzmem digitalni multimerač, podesim ga na poziciju da kad je žica u redu on pišti, a kada je žica u prekidu on "ĆUTI". E sada, tako sam proverion grejač. Merač je ćutao. Odem i kupim takav grejač, doduše stari je bio 1700 W, a čovek mi prodamo malo jači 2000 W. ugradim ga i vratim sve na mesto, upalim mašinu na 40ºC. Ono radi. Isključim mašinu, vratim poklopac i samu mašinu na mesto. Uzmem klinju da se prošetam, da bi žena mogla da uradi nešto po kući, kad mobilni zazvoni sa ženinim pitanjem: "uključila sam na 30ºC a staklo je i dalje hladno." vratim se ja kad ono stvarno OPET NE RADI. Uzmem moj merač da proverim i termoprekidač na istu foru kao i sa grejačem, kad ono mućak. Odem kod prodavca što mi je prodao grejač da vidim sa njime da li ima termoprekida, naravno nije ga imao, ali je uzeo kao da ga on proveri kad kod njega RADI. Pa stoga je moje konkretno pitanje, kako da proverim ispravnost termoprekidača? Evo poslaću i sliku samog termoprekidača. Unapred zahvalan ve-ka inženjer informatike!
Objašnjenje je dosta konfuzno.U jednoj rečenici grejač u prekidu a na kraju radi kad se zaobiđe termostat(na direktno).I nema nikakvog pitanja na kraju?
Ve-ka majstor, popravlja sve osim karaktera-nema delova(Ve-ka nije kvalifikacija nego skraćeno ime)
https://www.facebook.com/cepacizadrva1/ [6]