да сам на твом месту урадио бих овако:отишао бих аутом до продавнице делова и узео потребну лимарију и упоредио је на лицу места.истог момента бих избегао све евентуалне невоље типа личи ал није за овај тип, годиште, модел, тржиште и све остале будалаштине тог типа које коштају пуно живаца новаца и времена.
за фарбу бих се направио блесав и отишао код неког доброг аутолакирера и упитао га колико би коштало фарбање елемената са његовим материјалом уз питање које фарбе користи и да потражи у својој тон карти одговарајућу боју са ценом.желео бих да ме убеди да он има потребну нијансу.не бих се ослањао на бројеве јер иста боја није иста у зависности од произвођача ,типа,модела ,годишта,тржишта :hh :hh :hh и свих осталих будалаштина.шта се добија на овај начин рекох код набавке лимарије :nes2
прагове и рубове бих мењао целе јер зазор на вратима нећеш пореметити уколико будеш стрпљив и пажљив.обрати пажњу да не прегрејеш лим приликом варења јер ћеш себи направити гомилу додатног и беспотребног посла.
ето,тако бих ја а ти пријатељу како желиш :bye2
Niko ništa!?