Mnogi ljudi mijenjaju sušaru za meso sa sušarom za voće ali to nije ni blizu slično.
U sušari za voće dim ne dolazi u dodir sa voćem ni u najmanjoj mjeri,čak štaviše svaka
pojava dima bi uništila voće.
U principu sušara za voće je jedan veliki šporet na drva gdje se u njemu voće ne peče
nego laganom temperaturom oslobađa vlaga iz njega.
Sad,izgled i kako napraviti,ne bih znao reći,nekada kao dijete sam vidio sušaru za
šljive,jedino što se sjećam to su kao velike plitke ladice u koje se stavljaju šljive u tankom sloju a dno tih ladica je od rijetkog
žičanog pletiva.
Nisi rekao kolika treba da bude, koji energent hoćeš da koristiš...
Meni se već neko vreme mota po glavi ideja da napravim sušaru od starog stojećeg zamrzivača. Gledao sam nešto na internetu i kontam da ne bi bilo komplikovano, znam da ljudi prave od njih komore za dekristalizaciju meda. Ima li neko iskustva sa tim, tj. da li je pravio??? Za većinu nas koji imamo po koje stablo od svake voćke to bi bila prava stvar...