Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Sol umjesto antifriza?

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Maajstor
Maajstor's picture
Offline
Registrovan dana: 19/10/2011
Poruke:

Imam nekog starog džipa koji mi povremeno služi za vučenje tereta u prikolici kako nije registriran i nema smisla ulagati pare jer je za otpad jel bi valjalo sipati soli i vode umjesto antifriza da ne moram svaki put sipati i ispuštati vodu?

90% mi uzela kafana a ostalih 10 trošim ovih dana

gile960
gile960's picture
Offline
Registrovan dana: 05/03/2014
Poruke:

besmisleno je i razmišljati o bilo kom vidu zaštite vode od smrzavanja dok je bell-ov koncentrat 250 din/l. so će samo da pojede ono što je ostalo od jadnika koji je za otpad a još služi.
na etiketi imaš šemu po kojoj mešaš koncentrat i vodu i sipaš toliko koliko misliš da će biti dovoljno. konkretno 1:1 ne smrzava do -37 stepeni.

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Slažem se u potpunosti Smile.

bester
bester's picture
Offline
Registrovan dana: 04/11/2014
Poruke:

Sta sve ljudima pada na pamet, neverovatno. Pa koliko kosta taj antifriz pa hoces da ustedis ?

BOSSKE
BOSSKE's picture
Offline
Registrovan dana: 13/06/2010
Poruke:

Pa drug moj, slana voda ima samo malo nizu tacku mrznjenja od obicne i ona je obicno oko -5 stepen pri zestokoj koncentraciji soli koja ce da pojede i haldnjak i blok i dihtunge i pumpu za vodui. Ne moze so da omoguci nesmrzavanje rashladne tecnosti. Ako vec koristis taj dzip povremeno napravi mu slavinu na crevu za ispust, ako vec nema na hladnjaku pa kad zavrsis ispustis vodu, a kad hoces da vozis sipas novu, jos mozes i toplu (ne kljucalu vec do nekih 50 stepeni max) da sipas i mnogo lakse ce i da pali tako to. Ne ide u njega 100 litara vode vec 6-10 pa niej neka nauka da se ispusti i sipa.