Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Dilema oko peći za etažno grejanje

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
TSS
TSS's picture
Offline
Registrovan dana: 09/08/2011
Poruke:

Pozdrav svima!

Dvoumim se između dva tipa peći ( bez ploče ) sa kotlom za grejanje dnevnog boravka + trpezarije = 42 m2, a uz to bih grejao još tri prostorije ukupne površine od oko 50 m2 , i sve to na dva nivoa. Peći su ove :

http://www.mbs.rs/termo_in_sr.html

http://www.prity.rs/yu/8/05.html

Kuća je od pune cigle bez izolacije. Do sada sam grejao dnevni boravak i trpezariju sa Kreka Weso peći i jako sam zadovoljan ali bih hteo da grejem i par prostorija kod klinaca. Ako imate neke druge predloge u vidu drugih peći, pucajte. Samo je uslov da ogrev bude drvo.

Pozdrav!

drda
drda's picture
Offline
Registrovan dana: 02/07/2011
Poruke:

Tvoja kuća je ozidana idealnim materijalom i onoga trenutka kada uradiš valjanu spoljašnju termoizolaciju tvoji problemi s grejanjem i rashlađivanjem biće desetkovani. Imaj to u vidu i kod izbora peći.

samo veselo!

TSS
TSS's picture
Offline
Registrovan dana: 09/08/2011
Poruke:

Na to sam i išao pri zidanju kuće. Problem mi je samo što nigde još nisam mogao da vidim TERMO IN peć izbliza niti da vidim kako izgleda u preseku, a o nekom iskustvenom komentaru da ne pričam. Čini mi se da ću morati da odem do Smedereva da je vidim uživo iako mislim da je ona to što mi treba. Odnos težina jedne naspram druge dovoljno govori ( TERMO IN 167 kg, Prity oko 96 kg ). Pozdrav!