Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Dimnjaci Mladenovac?

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
ywannche
ywannche's picture
Offline
Registrovan dana: 28/01/2011
Poruke:

Da li neko ima iskustva sa dimnjacima Mladenovac i kako su se pokazali? Razmisljam da gradim jedan takav zbog uvodjenja centralnog grejanja, jer mu je cena mnogo prihvatljivija od shiedel dimnjaka.

VodoWat
VodoWat's picture
Offline
Registrovan dana: 26/01/2011
Poruke:

to su ok dimnjaci samo ti savetujem da kupis elemente fi 200, da ne bi posle imao problema sa zagusenjem. takodje ti savetujem da ti to neko radi ko je strucan ili je to vec radio jer elementi se moraju okrenuti pravilno zbog dima i kondeza. dimnjak idi ako je kuca prizemna minimalno 6 metara i obavezno stavi kapu na vrh. izmeri na kotlu (tom sto ces kupiti) visinu izlaza za dim da bi znao na koju visinu da ostavis ulaz u dimnjaku. znaci na odmnjaku neka bude ulaz vislji za nekih 5cm, jer moras gledati da imas sto manje krivina, ako mozes bez ijedne, samo pravo. prvi element se skracuje na meru a ostali se samo pakuju jedan na drugi. posebna paznja tome da ostavis vrata za ciscenje

bolje dzaba sedeti nego dzaba raditi

Astrea
Astrea's picture
Offline
Registrovan dana: 25/04/2010
Poruke:

Dobro je zato što je domaći, uputstvo za ugradnju nije "našminkano" kao Schiedel-ovo. Inače, imam Keramikin dimnjak postavljen još 1984. Na njihovom sajtu imaš kompletno i detaljno uputstvo pa ga prouči i uvaži sve njihove preporuke i nema zime

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari

milentije80
milentije80's picture
Offline
Registrovan dana: 20/11/2010
Poruke:

I ja imam sličan dimnjak tj. zidan ciglom doduše meni ne curi i nepušta dim, ali sem one rupe sto se gura dimovodna cev nema ništa drugo a je se sit načitah ovde te rupa za čišćenje te neki otvori za promaju, e sad to mi i nije bilo važno sve dok nisam kupio alfin at-20, raspitiavo se malo i našao sam na jednom mestu za 20.000.00 dinara komplet elemenata za ovaj dimnjak visine 7 metara, i nazvao par majstora koji mi traže od 270 do 300 evra da ga sazidaju, pa zar nije to malo mnogo, mislim po upustvu mi ne deluje da je to toliko komplikovano, šta vi mislite, molim vas pišite.

DzigiBau
DzigiBau's picture
Offline
Registrovan dana: 21/02/2010
Poruke:

Ja imam dimnjak od Keramike Mladenovac fi160 13.5 metara.sve preporuke za njega samo da je pravilno ozidan i jos bolje izolovan!