Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Dodavanje radijatora

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
bobang
bobang's picture
Offline
Registrovan dana: 20/05/2008
Poruke:

Imam centralno grejanje u stanu u stambenoj zgradi u uluci Kraljevic Marko u Beogradu. Hteo bih u jednoj prostoriji da dogradim jedan radijator. Koja je procedura i da li mogu to sam da uradim.
Pozdrav

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Moraš dobiti odobrenje od Toplane, a kad podneseš zahtev za ispuštanje vode onda to može uraditi majstor koji se bavi montažom centralnog grejanja.Bez znanja Toplane nije preporučljivo raditi taj posao, može da se desi da bude skuplja pita od tepsije.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

nakamura
nakamura's picture
Offline
Registrovan dana: 09/03/2009
Poruke:

Može i bez odobrenja toplane, ali je potrebno da to odradi kvalifikovani majstor koji ima opremu za zaleđivanje vode u cevima. U tom slučaju se ispušta voda samo iz tog radijatora a to je, praktično, neosetan gubitak vode iz sistema. Toplane ionako dopunjuju sistem pre početka nove grejne sezone.

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Treba imati u vidu da postoji projekat o termičkom opterećenju sistema grejanja u zgradama i da nije baš tako jednostavno da svako može da povećava kapacitet grejnih tela kako baš hoće.Sutra kad nastane problem pa komšiji ne bude radilo grejanje kako treba doći će neko iz Toplane da utvrdi u čemu je problem, e a onda nastaju problemi oko neovlašćenog priključenja novih grejnih tela na sistem bez odobrenja Toplane.Ne radi se samo o stručnosti i opremljenosti montažera.Ja sam skrenuo pažnju, a posledice će snositi onaj ko bude radio po svom.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

Probisvet
Probisvet's picture
Offline
Registrovan dana: 19/07/2008
Poruke:

Ja bih da se nadovezem na ovu temu ali ne da dodam radijator vec da ga promenim posto su mi gusani, dva komada, ja bih da ih zamenim za aluminijumske koji su uzi od gusanih.
Znam da postoji metoda zamrzavanja odnosno stvaranja ledenog cepa u cevi. U vremenu kada toplane ne rade posto sam na sedmom spratu a iznad mene ima samo jedan sprat, posto pumpe ne rade predpostavljam da je pritisak vrlo mali. Sto znaci radovi su izvodljivi. Koliko bi kostala takva intervencija zamena i izmestanje

polke
polke's picture
Offline
Registrovan dana: 12/04/2008
Poruke:

ProisvEte< da lI Isi zAmEnIo radijAtor?