Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Etažni kotao proključao

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Histerezis
Histerezis's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 21/08/2015
Poruke:

111222, dobro došli na forum. Trudite se da postove pišete u okviru odgovarajuće teme ili napravite odgovarajuću novu temu.

111222
111222's picture
Offline
Registrovan dana: 26/09/2017
Poruke:

izvinite , zanima me da li se moze nesto pokvariti na BIO PEK29 za parno kucno grejanje., ako se na termomanometru pojavi pritisak maksimum i vise od maksimua i temperatura predje skoro pa vise od 120 stepeni?? e to se meni desilo ., moja baka sto sam je ostavio da bude kuci htela je da zalozi i zalozila ali nije ukljucila pumpu., jaoo boze u zadnji trenutak sam stigo cuo sam jedanpu neki zvuk iza sporeta kao parna lokomotiva ., zatim u tu celu paniku ukljucem pumpu i ona posle samo nekoliko sekundi takav mi osecaj bio pocelo da spusta i vratilo u normale ... to se sve od pocetka babinog lozenja i ja dok nisam ukljucio pumpu proslo oko 30minuta... Zatim sam taj sporet sutra dan zalozi i sve je u normalu., Da li sam imao veliku srecu ? sta bi se desilo da nisam pumpu bas u to vreme ukljucio..?

Histerezis
Histerezis's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 21/08/2015
Poruke:

Meni se to desilo par puta na sličnom centrometalovom kotlu i na sreću nije mu ništa falilo. Otvorio se sigurnosni ventil ispustio malo vodene pare i toliko. Potrudite se da predupredite takav događaj ubuduće. dešavalo se da ljudi nastradaju nem igranja sa tim. Prebacite pumpu na termostat koji je integrisan u kotlu a ne da je palite manuelno i da radi non stop. Ili je već priključena tako ali je tokom leta bila isključena van el.mreže?

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Sreću jeste imali ali bih ja na vašem mestu ipak pogledao ili angažovao nekoga da pogleda pre svega dihtunge na holendertima , zatim sigrnosni ventl , kao lemove na prvih par metara cevi ako je instalacija bakarna .