Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Etazno grejanje na pelet

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
MilosBGD
MilosBGD's picture
Offline
Registrovan dana: 03/09/2013
Poruke:

Imam u stanu sistem etažnog grejanja na elektro kotao, ali pošto je grejanje na struju preskupo, razmišljam da se "prebacim" na sistem na loženje briketa,peleta. Molim za neki savet i ako neko zna da li je moguće da se postojeći elektro kotao nekako "prepravi" u kotao za loženje i koliko bi sve to otprilike moglo da košta? Praktično, koristio bih već postojeći sistem razveden po stanu, samo bi bilo potrebno izvršiti radove na kotlu. Hvala unapred!

tihi2
tihi2's picture
Offline
Registrovan dana: 02/05/2009
Poruke:

Ako uspešno uradiš tu prepravku bićeš prvi na svetu i strašno ćeš se obogatiti.
Razmišljaj samo da li imaš mesta za još jedan kotao (pogledaj koliko mesta zauzima a uračunaj i prostor za gorivo za bar 2-3 tone) kad već spominješ da si u stanu...

Grejac
Grejac's picture
Offline
Registrovan dana: 12/02/2010
Poruke:

Sto se tice prepravke elektro kotla...tihi2 je vec objasnio Smile
Ako stan poseduje bar neku vrstu odzaka, a verovatno ako je stara gradnja ima. Prvo proveriti da li neko nije iskoristio odzak za ventilaciju, aspirator ili slicno. Da bi imao etazno grejanje na pelet, pored svega, potrebno je kupiti etazni sporet/kamin/pec na pelet. Ima jako lepih resenja i cena se krece od 150 000-220 000 din. Elektro kotao ostavi u funkciji kao alternativni nacin grejanja, a pelet kotao dodaj na postojeci sistem. Cena montaze je sirokog raspona, i moze se kretati od 200-400 eura, sve zavisi od stepena prepravke itd.