Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Kamin i štediša

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Nightflier
Nightflier's picture
Offline
Registrovan dana: 20/09/2013
Poruke:

Poštovanje svima,

Nameravam da kupim kamin Blist B1 sa ciljem da grejem prostoriju od dvadesetak kvadrata i ako se nešto toplote prelije u hodnik.

U uputstvu piše da je minimalna dužina dimne cevi (čunka) za ovaj kamin 1,3 metra. Moja nedoumica je da li se u dimnu cev računa i štediša? Odnosno, da li moram svejedno da imam metar i kusur čunka posle štediše, koji je jedno metar dužine sam za sebe.

Drugo pitanje koje imam - pošto su stranice kamina običan lim, da li je izvodljivo da se on ozida nekom fasadnom ciglom ili nečim sličnim, da bi se cigla zagrevala pa otpuštala toplotu preko noći?

Unapred hvala.

ideolog
ideolog's picture
Offline
Registrovan dana: 06/04/2013
Poruke:

Probaj da nadjes cigle od TA peci i da njima oblozis kamin.Ukoliko ne nadjes takve cigle moze i lepo obradjena stara cigla. Ukoliko si majstoricav imas i temu na ovom forumu kaljeva pec od biber crepa, pa vidi kako je odradjeno. Uglavnom ideja da se kamin obzida ciglom koja bi akumulirala trenutni visak toplote i kasnije grejala je odlicna ideja.Koja bi to trebalo da bude visina prostorije da moze da stane kamin+stedisa 1m+ dimna cev od 1.3 m.