Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Mobilni klima uredjaji,trazim misljenje

7 poruka / 0 new
Poslednja poruka
edvard
edvard's picture
Offline
Registrovan dana: 09/11/2009
Poruke:

Planiram da nabavim mobilnu klimu Galanz AM 09 i prikljucim je na odzak u dnevnoj sobi. Odzak se ne koristi za grejanje,pa deluje kao idealno resenje. Jedini je problem sto sam saznao da je promer izvodne cevi 14cm,sto ne odgovara standardnom odzaku,a i sama cev je prekratka (svega 1.5 m) da bi stigla do otvora. Od cenjenih ucesnika bih voleo da cujem iskustva sa pomenutim uredjajima i koje su mi alternative u resavanju ovih problema oko instalacije. Planiram da klimatizujem prostor od oko 35 kvm u stanu,na veoma suncanoj strani. Hvala!

http://www.steelsoft.rs/v3/artikal.php?proizvodjac=Galanz&tip=Portable%2...

DiplomiraniDuduk
DiplomiraniDuduk's picture
Offline
Registrovan dana: 02/07/2010
Poruke:

Imam pokretnu klimu u stanu. (Sada nisam tamo pa ne mogu da napišem marku.) Cev tačno odgovara otvoru za dimnjak obične peći. Proveri da li je prečnik zaista 140 mm.
Bilo bi sve u redu ali je uređaj veoma bučan! Zato bih pre uzeo uobičajen ugradni klima uređaj.

gruya
gruya's picture
Offline
Registrovan dana: 24/04/2010
Poruke:

Ja koliko sam cuo, osnovni problem sa tim mobilnim uredjajima je taj sto im je senzor temperature i izduvna cev nisko, tako da nema niti mesanja, niti potiskivanja hladnog i toplog vazduha, te se desava da topao vazduh ostaje u visim delovima prostorije (gde vecina nas obitava), a hladan ostaje pri podu. Naravno, ukoliko dovoljno dugo klima radi, pretpostavljam da se rashladi prostorija, ali je mnogo vise treba nego klimi koja se montira na zid.

edvard
edvard's picture
Offline
Registrovan dana: 09/11/2009
Poruke:

Hvala obojici! Nabavio sam pre 3 dana drugi model, TRISTAR AC 5490,jer ovaj gore pomenuti i pored silnih obecanja,nije stigao. Razlika je u tome sto izduvna cev (fi 12cm),zaista odgovara standardnom odzaku i izduv toplog vazduha na samom uredjaju je na vecoj visini,a ne pri samoj donjoj ivici. Serviseri imaju i dalje oprecne stavove po pitanju prikljucivanja na odzak:jedni kazu moze,drugi kazu nikako,pa mi to kvari planove oko instalacije. U pravu ste da su bucniji od klasicnih,ali ipak hlade. Za sada sam nekako improvizovao,preko odskrinutih vrata od terase,ali planiram da sutra nabavim ivericu(3mm) i u njoj napravim otvor precnika 12cm. Fiksiracu je na mestu balkonskih vrata,a prednost je to sto ce otvor biti u nivou izduva na samoj klimi,pa ce cev biti minimalne duzine. To je bitno,jer ce se tako topao vazduh najkrace zadrzavati u cevi. Posto sam nov u toj celoj prici,svaki savet je dobrodosao, pocev od toga koji su jos materijali pogodni za ovo sto sam planirao,pa do toga kako da klima radi sto efikasnije i po mogucstvu tise. Pitajte ma sve sto vas zanima,a ja cu pokusati da odgovorim onoliko koliko znam.

http://www.tristar.eu/en/Indoor/ProductDetail.aspx?ProductID=4817

hammer75
hammer75's picture
Offline
Registrovan dana: 19/11/2008
Poruke:

Ja imam Carrier i radi ko sat ,necujna a odvodno crevo sam kupio duze i pasuje original na stucnu od peci u sobi.Izuzetno je tiha ,sto se tice drugih proizvodjaca ne znam sta da ti kazem ,cujem da je i Pinguino De Longhi dobra

edvard
edvard's picture
Offline
Registrovan dana: 09/11/2009
Poruke:

hammer75 wrote:
Ja imam Carrier i radi ko sat ,necujna a odvodno crevo sam kupio duze i pasuje original na stucnu od peci u sobi.Izuzetno je tiha ,sto se tice drugih proizvodjaca ne znam sta da ti kazem ,cujem da je i Pinguino De Longhi dobra

Drago mi je sto se javljas sa svojim iskustvom,mada je sezona hladjenja vec pri kraju. Dobro je da se cuje svaki savet,jer posle zime stize i novo leto. To da je mobilna klima necujna pri ukljucenom kompresoru,nisam do sada cuo. Ova moja je tiha,samo kada se postigne zeljena temp. Tada se kompresor iskljuci,nastavi da radi samo ventilator,sve do porasta temp. i ponovnog ukljucenja istog. Kupio sam pomenuti lesonit iz prethodnog posta,postavio i uradio kao sto sam i napisao i to je tako funkcionisalo savim dobro. Posto je lesonit slab toplotni izolator,pogotovu kada ga sunce ogreje,kupicu stiropor za naredno leto,zalepicu preko i to bi trebalo da bude jos efikasnije. Da li je tvoja klima iz viseg cenovnog ranga? De Longhi jeste,sigurno. Prikljucenje na dimnjak sam za sada odbacio,ali nikad se ne zna.

klimatizer
klimatizer's picture
Offline
Registrovan dana: 01/03/2009
Poruke:

Kao sto moj zema Tenzor rece : Svrsenom poslu mane nema.
Kolega ovlascen za servis klima ( ne mogu se setiti trenutno ) se ove godine, pa recimo da se na servisirao..losa izvedba instalacija, tanke cevi, jednostavno lose ( mozda za jeftinije modele) al generalno treba izbegavati.
Da ne govorim o onim pokretnim koje treba cesce loziti ladnim flasama nego drva zimi za 5-6 hiljada..tek to treba u sirem luku zaobilaziti.