Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Peleti

10 poruka / 0 new
Poslednja poruka
kmikica
kmikica's picture
Offline
Registrovan dana: 06/12/2008
Poruke:

Zeleo bih više da saznam od korisnika sa ovog foruma koliko se isplati grejati na pelete, jel ima neko iskustvo sa ovom vrsom grejanja?

DzigiBau
DzigiBau's picture
Offline
Registrovan dana: 21/02/2010
Poruke:

I ja cekam vec neko vreme,da neko da svoja iskustva!
Doduse ima da se dosta procita na tu temu na forum.hr,bas dosta korisnih informacija.
Plasim se da je kod nas grejanje na pelet jos uvek nezastupljeno i da se mali broj ljudi odlucio na taj nacin i mislim da su to oni koje se prvenstveno greju na loz ulje.
U Srbiji,valjda ima 4 velie fabrike peleta i one skoro sav proizvod izvoze za Italiju i Austriju.Jedna od njih je BopenergyPoint koja daeluje kao najveca i najozbiljnija ali nisam uspeo da ih kontaktiram mailom,tj. ne odgovaraju.Cuo sam da imaju neko skladiste negde kod Altine i da prodaju samo pravnim licima po ceni od 145eur/t +PDV, bez prevoza i mislim da su pakovanja od 1t na paleti u pvc kesama od 15kg.Danas sam u Merkuru video da prodaju pelet po neverovatnoj ceni od 459 din za pakovanje od 15kg.Inace,neki dan na b92 je bila prica na temu obnovljive energije i izneli su podatak da se tona peleta krece od 120eur/t do cak 200 u sezoni.O karakteristikama peleta ima na dosta mesta,pa da ja ne pisem o tome.
Skoro i ja u potrazi za informacijama vezani za grejanjem na pelet video sam da je Termomont izbacio kotao na pelet i sada nudi i svoj gorionik za pelete.Ima na njihovom sajtu!Takodje,Radijator iz Kraljeva ima kotao namenje za pelet ali bas ne znam nista dalje.Nudi se jos i Centormetalov pelet set i mislim da je najzastupljeniji u ponudi.
Mislim,da je pelet jos uvek nedovoljno subvencionisan i da drzava nema udela u proizvodnji , pa cak sam cuo da kupujuemo od hrvatskih firmi pelet.

Gale73
Gale73's picture
Offline
Registrovan dana: 23/02/2010
Poruke:

U poslednje vreme se sve više govori o grejanju na pelete, to je kod nas još uvek u početku ali koliko vidim u poslednje vreme se sve više piše i diskutuje o tome. Pelete ne uvozimo već ih izvozimo, ima dosta proizvodjača drvenog peleta, peleta od slame, u poslednje vreme ima i peleta od uglja koji se u Evropi jedino radi kod nas i to odličnog kvaliteta, tako da se kompletna proizvodnje izvozi na zapadno tržište.

DzigiBau
DzigiBau's picture
Offline
Registrovan dana: 21/02/2010
Poruke:

Iskreno,prvi put cujem za pelete od uglja!Znam da postoje kotlovi sa automatskim sagorevanjem uglja granulacije "grashak" tj do 4mm krupnoce kao npr Radijtorov TKAN.

djsloba10
djsloba10's picture
Offline
Registrovan dana: 05/01/2011
Poruke:

DzigiBau wrote:
Iskreno,prvi put cujem za pelete od uglja!Znam da postoje kotlovi sa automatskim sagorevanjem uglja granulacije "grashak" tj do 4mm krupnoce kao npr Radijtorov TKAN.

А где да нађем мало више података о том котлу-Radijtorov TKAN?

peca
peca's picture
Offline
Registrovan dana: 17/01/2008
Poruke:

http://www.radijator.rs/products3.htm
http://www.gradjevinarstvo.rs/TekstDetaljiURL/Sve_prednosti__kotlova_na_pelet_-_TKAN_program_(RADIJATOR_INŽENJERING).aspx?ban=820&tekstid=959

ency
ency's picture
Offline
Registrovan dana: 05/03/2011
Poruke:

pogledajte i ove kotlove na pelet. Uvozi ih kolko sam cuo Dimetal Dimitrovgrad.

milentije80
milentije80's picture
Offline
Registrovan dana: 20/11/2010
Poruke:

Laughing out loud

ency
ency's picture
Offline
Registrovan dana: 05/03/2011
Poruke:

Izvinjavam se sto nisam naveo adresu. www.kaminite.com

ficha007
ficha007's picture
Offline
Registrovan dana: 10/01/2010
Poruke:

Ili mozda ovako nesto
http://www.termismkm.rs/kotao_pelet.htm
Cena za model PK 20 je kako su mi rekli oko 1800 eura komplet sve. E sad kakav je kotlovski lim i kakav je proizvod ne znam.

Takodje sam gledao i modele sa sajta
http://www.groupprotem.com/srp/proizvodi.php?gid=20
i to modele GF N i GF NK sa gorionikom na pelet Ferroli P7. Rekose mi da je cena kompleta oko 200-230.000 dinara