Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

PELLET BRENN 14-34 Problem sa termostatom

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
blueagle91
blueagle91's picture
Offline
Registrovan dana: 29/12/2014
Poruke:

Pre svega pozdrav svima,

Vidim fin forum malo sam i citao i ok je. Nov sam tek se registrovao, i nazalost moram da kazem da me muka dovela ovde. Naime ta muka je gorionik za pelete koji sam naveo gore od BOSH-a, i nadam se da pisem u pravoj grupi za ovo.

Tek sam ga stavio, ima mozda 2 nedelje, i imam veliki problem, hocu da ga prebacim da radi na sobni termostat, znaci on da ga okida a ne njegov termometar, njegov neka ostan ekao fiksni limiter za maksimum, a sobni neka ga ukljucuje i iskljucuje.

E sad muka je sto odbija saradnju, i to mi malo ide po zivcima......

Ovako, stavljen je u METODU rada B, jer kaze u toj metodi ide po satu ILI zahtevu (interesantno ovo ILI). A onaj rezim rada, koji se menja pritiskom da taster M je valjda onaj drugi u listi, znaci uvek u funkciji A, sto mislim da ne treba da bude. Treba da bude u trecem rezimu koji kaze u FUNKCIJI zahteva, e problem je sto ne mogu tu da ga odvedem.

Naime kad menjam rezime dobijem automatski mod, dobijem jedan mod gde pise ON i onaj sat ima dole (vecim brojkama sat brate, sati i minuti), i dobijem OFF tu gde je pisao sat na sledece pritiskanje tastera M.

Ili sam ja sludjen, jer imam i neke muke oko mog posla, ili ovde nesto ili neko mene pravi ludim. Izvinjavam se unapred ako delujem malo nervozno, i Vi bi ste bili kad biste se zezali oko ovako neke gluposti.

Znaci moje pitanje je, kako da ovaj gorionik na pelet radi u ufnkciji termostata u sobi, da ja sa sprata mogu lepo da ga stavim gde hocu, pa i da ga iskljucim prosto kad mi ne treba.

Hvala unapred, ako moze malo brze sa idejama Smile, na automatski rezim izgore mnogo peleta, 4 dzaka u dva dana, da nije malo mnogo ljudi.

Pozdrav i sretna nova narode Smile))

Grejac
Grejac's picture
Offline
Registrovan dana: 12/02/2010
Poruke:

Pozdrav,
duzim pritiskom na taster M ulazis u parametre podesavanja temperature, maksimalne snage i mod rada gorionika u03. Pod u03 treba da stoji 000. Tada gorionik reaguje na sobni termostat koji je povezan na rednu klemu izmedju kontakata 7 i 8. TTermostat mora biti povezan na NO i COM.